String of hearts

String of Hearts, ook wel bekend als Ceropegia woodii, is een plant die tot de familie van de Apocynaceae behoort. Het is een van die planten die gemakkelijk te kweken is en een onbetwiste schoonheid heeft. Ze dankt haar naam aan de delicate , hartvormige blaadjes die over de lange, dunne stengels groeien.

Het is een hangplant die absoluut de aandacht trekt en elke ruimte waarin hij zich bevindt, verfraait. De naam “string of hearts” komt eigenlijk van het uiterlijk van de plant, die lange dunne stengels heeft die met kleine, hartvormige bladeren bedekt zijn. Het is een kleine plant die niet veel verzorging nodig heeft en daarom zeer geschikt is als kamerplant voor beginners.

Deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en Swaziland en groeit als een epifyt in het wild. Het is een van de zeldzame planten die in het wild met de wortels boven de grond groeit. Dit komt omdat de plant zich vasthoudt aan bomen en andere oppervlakken via haar wortels. De plant is meestal te vinden in de schaduw van bomen en in de buurt van hellingen.

String of Hearts is beroemd vanwege zijn bladeren. Ze zijn ongeveer 2,5 cm bij 1,3 cm groot, en driehoekig met een uitstekend, puntig uiteinde. De bladeren zijn zilverachtig groen, bijna doorschijnend en bedekt met een fijne, witte lijnen en patronen. De bladeren groeien aan de stengels in een tegenoverliggende manier, wat betekent dat ze één voor één aan elke kant van de stengel groeien. De lange, hangende stengels kunnen wel tot 90 cm lang worden en hebben overvloedige hartvormige bladeren.

String of Hearts is niet alleen een mooie plant die de aandacht trekt. Het is ook extreem eenvoudig te verzorgen. De plant vereist weinig water en groeit goed in zowel zonlicht als schaduw. De plant kan echter niet tegen fel zonlicht omdat de langwerpige bladeren kunnen uitdrogen. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met helder, maar indirect licht.

De plant kan worden gekweekt in normale potgrond en moet worden bewaterd als de toplaag droog aanvoelt. De plant is gevoelig voor wortelrot en het is daarom essentieel om overtollig water uit de schotel of pot te verwijderen. Om te voorkomen dat de plant te nat wordt, is het aan te raden om het eens per maand te bemesten.

Een ander groot voordeel van de String of Hearts is dat het gemakkelijk te vermeerderen is. Door middel van stekken kan worden vermeerderd. Het is het beste om de plant in de lente of zomer te stekken en de nieuwe stek in een pot met potgrond te plaatsen. Het beste is om de stekken menigemalen te timmeren om meer stengels te krijgen.

Conclusie:

String of Hearts is een mooie plant die gemakkelijk te kweken is en niet al te veel verzorging nodig heeft. Het is een hangplant met lange stengels en kleine hartvormige bladeren die de aandacht trekken. De plant groeit goed in zowel zonlicht als schaduw en kan worden gekweekt in normale potgrond. Water geven moet spaarzaam gebeuren om wortelrot te voorkomen. De plant kan worden vermeerderd via stekken en is daardoor gemakkelijk te delen met vrienden en familie. Kortom, als je op zoek bent naar een mooie, gemakkelijk te onderhouden plant, dan is de String of Hearts een absolute must-have.

Plaats een reactie