Ratten bestrijden

Ratten bestrijden 1Een rattenplaag is misschien wel een van de vervelendste plagen die huiseigenaren kunnen krijgen. Ratten zijn niet alleen vies, ze laten ook knaagsporen, ze kunnen ook vervelende ziektes met zich meedragen. Daarnaast zijn veel mensen bang voor ratten. In Nederland komen zowel bruine als zwarte ratten voor en worden gezien als de meest vervelende plaagdieren. Ratten bestrijden moet je zo snel mogelijk doen om een rattenplaag te voorkomen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier. Wij hebben de beste tips om ratten te bestrijden op een rijtje gezet.


Ratten bestrijden met een val of klem

rattenvalHeb je een rat bij jou in de buurt of in huis gespot? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Zet verschillende rattenvallen en rattenklemmen uit. Zo kun je de ratten vangen en komen ze het huis niet in. Het is niet altijd de beste manier om ze definitief te bestrijden, maar het is een goede manier om ze het huis niet in te laten gaan.

Ratten bestrijden met vergif

rattengifHet is is niet de meest diervriendelijke oplossing, maar wel een zeer effectieve oplossing. Rattengif is een goede manier om ratten te bestrijden. Leg deze korrels op verschillende plekken in en rondom het huis en je zult direct het resultaat kunnen zien. Zorg er wel voor dat je dode ratten direct opruimt. Deze kunnen namelijk weer extra insecten en ongedierte aantrekken. Het is belangrijk dat je goed rattengif koopt. In grote steden zijn er namelijk ratten die resistent zijn voor sommige soorten gif.

Hoge frequenties

Wist je dat ratten niet tegen hoge pieptonen kunnen? Er zijn speciale rattenapparaten op de markt die hoge frequenties uitstralen. Deze zijn voor de mens vaak niet eens hoorbaar. Ratten kunnen niet tegen dit geluid en komen dus niet in de buurt van jouw huis.

Bleekwater

Ratten zijn geen fan van de geur van bleek. Je kunt een eigen middeltje maken van bleek en water en zo de ratten op afstand houden. Het enige nadeel van deze optie, is dat bleek veel schade kan toebrengen. Het kan de grond vervuilen en nare plekken aan vloeren en muren geven. Bleekwater is daarom ook alleen een goede optie om in emmers te laten staan of op industriƫle terreinen. Wel is het aan te raden om de badkamer goed schoon te maken met bleek. Deze geur is al te intensief voor ratten en zo komen ze niet in de buurt.


Professionele hulp

Lukt het maar niet om ratten te bestrijden, of wil je het direct goed aanpakken? Schakel dan professionele hulp in van een ongediertebestrijder. Zij pakken de oorzaak grondig aan en zorgen dat er geen enkele rat meer bij jou in de buurt komt.


Heb je een rat gespot bij jou in de buurt? Dan is het direct tijd om in actie te komen. Laat geen eten staan, sluit de afvalbakken goed af en vind de beste manier om de ratten permanent te bestrijden.

Een reactie plaatsen