Muggen bestrijden

muggen bestrijdenMuggen kunnen tot grote last zijn. Nachte wakker liggen van het gezoem tot wakker worden met tientallen jeukende muggenbulten. Muggenbulten kun je beter voorkomen dan genezen. Muggen kun je dus het beste bestrijden, maar hoe kom je het beste van deze kleine beestjes af? In dit artikel lees je verschillende manieren hoe je kunt afrekenen met muggen.

De vliegenmepper

De meest eenvoudige en zeer effectieve manier om af te rekenen met muggen, is middels een vliegenmepper. De beste optie is dan om een elektrische vliegenmepper te gebruiken. Voor het slapengaan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de muggen en deze te meppen met de vliegenmepper. Zo kun je de hele nacht zorgeloos slapen zonder het gezoem en de muggenbeten.


Toonfrequentie apparaten

Muggen zijn gevoelig voor hoge tonen. Er zijn daarom verschillende apparaten op de markt die hoge toonfrequenties uitstralen. Hierdoor kun je eenvoudig de muggen uit de kamer bestrijden. Er zijn veel verschillende variaties van deze apparaten op de markt. Verspil jouw geld niet aan goedkope versies van deze apparaten, deze werken vaak nauwelijks. Vind een hoogwaardige toonfrequentie apparaat om de muggen voorgoed te bestrijden uit jouw kamer of woning.

Citronella, lavendel, knoflook en marmite

Deze steekbeestjes zijn minder stoer dan dat ze zich voordoen. Muggen hebben namelijk een sterke aversie tegen bepaalde geuren. Citronella is de meest bekende geur waar muggen een hekel aan hebben. Maar dat is niet de enige geur. Houd je niet van de geur van citronella? Gebruik van lavendel. Wanneer je jouw kussen insmeert met een lavendel geur, zullen de muggen niet naar jouw bed komen. Ook het eten van veel knoflook en marmite geeft een vervelende lichaamsgeur af waar muggen niet van houden. Het is een geur die mensen niet ruiken, maar muggen niet tegen kunnen. Wil je muggen bestrijden en zonder zorgen kunnen slapen? Eet dan iedere dag marmite. De muggen komen dan niet meer in jouw buurt.


Deet

Gebruik het anti-insectenmiddel om muggen op afstand te houden. Veel muggen vinden de geur van jouw lichaam toch fijner dan citronella en kunnen ondanks alle geurkaarsen toch op je af komen. Deet zorgt ervoor dat de muggen jouw lichaamsgeur niet aantrekkelijk vinden. Deet is het enige wetenschappelijk bewezen middel dat daadwerkelijk werkt tegen insecten.

Laat geen water staan

Dit is niet zozeer om muggen direct te bestrijden, maar het zorgt er wel voor dat het minder aantrekkelijk is voor muggen. Muggen houden van water en leggen hun eitjes in water. Wil je geen muggenkolonie in huis? Laat dan geen plasjes water staan en zorg ervoor dat alle afvoerputjes droog zijn.


Muggen kunnen tot grote overlast zijn. Weet wat je moet doen om de muggen te bestrijden en te genieten van zorgeloze nachten.

Een reactie plaatsen