Kakkerlakken bestrijden

kakkerlakken bestrijdenKakkerlakken in huis, help! Deze beestjes kunnen voor heel wat schade in huis zorgen. Daarnaast zijn deze beestjes erg onhygiënisch in huis en kunnen ziektes overdragen. Wanneer je dus een kakkerlak in huis ziet, moet je direct deze gaan bestrijden. Een kakkerlakkenplaag wil je natuurlijk het liefst voorkomen. In dit artikel lees je de beste tips hoe je kakkerlakken kunt bestrijden.

Een glazen pot

Het enige wat je in huis hoeft te hebben om kakkerlakken te kunnen vangen, is een glazen pot, koffiedik en bier. Nu kun je een eigen kakkerlakkenval in elkaar knutselen. Het is belangrijk dat de glazen pot een gladde binnenkant heeft. Doe het bier en koffiedik in de pot en zet deze tegen de muur aan zodat kakkerlakken in de pot kunnen kruipen. De kakkerlakken worden aangetrokken tot de geur en willen maar al te graag de pot in. Door de gladde binnenkant kunnen zij vervolgens niet meer naar buiten. Op deze manier kun je eenvoudig kakkerlakken vangen.


Lokdoos

Er zijn verschillende soorten lokdozen op de markt die kakkerlakken eenvoudig bestrijden. Je kunt deze lokdozen al vanaf een paar euro kopen in de winkel. Deze dozen bevatten een aantrekkelijke feromonen. Dit is een vrouwelijke lokstof waar de kakkerlakmannetjes op af komen. In de lokdoos worden ze vergiftigd met een stof die overdraagbaar is op de andere kakkerlakken. Zo kun je in een keer de hele kakkerlakkenplaag uitroeien. Het is een zeer effectieve en zeer eenvoudige manier om af te rekenen met kakkerlakken in huis.

Een eigen brouwsel

Zoals de meeste ongedierte, vinden ook kakkerlakken bleek geen fijne geur. Je kunt zelf een brouwsel maken van half bleek en half water en hiermee kakkerlakken bestrijden. Het gevaar is wel dat dit zowel giftig is voor de kakkerlakken als voor jezelf. Daarnaast laat dit nare plekken achter op meubels en vloeren. Zelf een brouwsel maken of gif inslaan wordt nooit aangeraden bij kakkerlakken. Dit omdat zij vaak al eitjes hebben gelegd die vervolgens uitkomen en je weer opnieuw kunt beginnen.


Een ongediertebestrijder

Kakkerlakken uitroeien is in veel gevallen erg lastig. Wanneer je de eitjes niet kunt vinden, kun je de oorzaak niet stoppen. Een professionele ongediertebestrijder kan dan de beste oplossing zijn. Zo reken je in een keer af met die vervelende beestjes in huis. Zoek een ongediertebestrijder bij jou in de buurt en neem contact op. Zo pak je het probleem grondig aan. Wanneer je merkt dat de kakkerlakken maar terug blijven komen, dan doe je er goed aan om een ongediertebestrijder om hulp te vragen.


Ongedierte in huis is zeer vervelend. De kakkerlak is niet alleen een vies beestje, maar kan ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je de kakkerlakkenkolonie daarom zo snel mogelijk weet uit te roeien.

Een reactie plaatsen