Muizen bestrijden

muizen bestrijdenMuizen. Ze zien er zo schattig uit, maar ze kunnen in huis een daadwerkelijke muizenplaag vormen. Muizen bestrijden is gelukkig een koud kunstje door alle middelen die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben. Muizen kunnen we bestrijden of vangen op een diervriendelijke manier. In dit artikel lees je hoe.


Muizenvallen voor het bestrijden van muizen

muizen val

Een muizenval (ook wel bekend als een muizenklem) is één van de meest effectieve manieren om muizen te bestrijden. Je plaatst de muizenval, doet er een stukje aas in en vervolgens is het wachten geblazen. Als aas kan je kiezen uit een heel scala opties. In de Tom & Jerry tekenfilm zien we steevast kaas in de muizenklem, maar pindakaas, chocolade en mais werken bijvoorbeeld ook perfect.

Om de muis in leven te laten kan je ervoor kiezen een muisvriendelijke muizenval te gebruiken. Dit is in principe niets anders dan een kleine fuik waar de muis in gevangen komt te zitten. Zo kan je de muis vrijlaten in de natuur.

De beter bekende muizenklem is een stuk definitiever. Deze val heeft een klem die onder spanning staat door een veer. Wanneer de muis probeert het aas op te eten klapt de klem dicht. Resultaat; 1 muis minder.


Muizengif en muizenkorrels

Wanneer je een muizenval geen prettig idee vindt, dan is gif altijd een optie. Er zijn diverse soorten gif verkrijgbaar als korrels of in lokdoosjes. De muis eet van het gif en sterft enige tijd later op een plek waar je de muis niet ziet. Hier zit ook gelijk een nadeel van muizengif; het kan voor een ontbindende muis zorgen ergens in de muur wat gepaard kan gaan met een onaangename geur. Muizengif is relatief veilig voor zowel kinderen als huisdieren. De dosis is immers zo licht dat er hoogstwaarschijnlijk niets gebeurt. Bij inname, ALTIJD contact opnemen met de huisarts en/of dierenarts.


Muizen verjagen met ultrasoon geluid

Er zijn apparaatjes te koop die een voor de mens onhoorbaar geluid uitstoten. Muizen hebben er echter een hekel aan en pakken hun biezen. Er kleven echter een aantal nadelen aan het gebruik van ultrasoon geluid. Zo moet het apparaat wat het geluid produceert op de goede plaats worden geplaatst en is het soms niet goed hoorbaar voor de muizen door dikke muren. Een ander nadeel is dat de muis hoogstwaarschijnlijk naar de buren gaat. De kans is dan vrij aanwezig dat de muis of zijn/haar nageslacht ooit nog een keer komt buurten.

Een reactie plaatsen