Mollen bestrijden

Mollen bestrijdenMollen kunnen zeer veel schade aanrichten aan jouw tuin. Hoe kom je toch van deze ondergrondse dieren af? In dit artikel geven wij de beste tips hoe je mollen kunt bestrijden of verjagen uit jouw tuin. Geniet weer van een prachtig gazon zonder molshopen.

De mol verjagen

Wilt u het beestje geen kwaad doen, maar niet in de buurt van het gazon, moestuin of voetbalveld hebben? Dan kun je diervriendelijke opties uitproberen om de mol te verjagen. Mollen zijn blind en daardoor erg gevoelig voor geur en geluid. Plaats een apparaat dat hoge pieptonen uitstraalt om de mol te verjagen uit jouw tuin. Ook zijn er speciale antimollen sprays op de markt. Spray dit in het gangenstelsel van de mol om de mol effectief te verjagen. Ook zijn er speciale mollenvangen. Deze worden geplaatst in het gangenstelsel. Zo kun je de mol vangen zonder dat je deze hoeft uit te roeien. Vervolgens kun je de mol ergens anders vrijlaten.


Mollenklem

Wil je snel af van de mol? Plaats dan een mollenklem. Het is belangrijk om te weten waar de mol zich bevindt om de juiste locatie te bepalen voor de klem. Deze klemmen zijn zeer scherp en zorgen ervoor dat de mol direct overlijdt wanneer deze in de klem komt. Zo wordt onnodig lijden van de mol voorkomen. Je kunt de mollenklem plaatsen in het gangenstelsel van de mol. De mol loopt vanzelf in de klem en zo ben je in een keer klaar met de mol. Zijn er meerdere mollen? Dan kun je meerdere klemmen plaatsen.


Rook

Een andere manier om de mol te verjagen of te doden, is door rook de tunnels in te blazen. Het hol van de mol wordt dan helemaal uitgerookt. Deze speciale rookpatronen zijn op basis van zwavel. Men moet goed opletten bij het gebruik van deze rookpatronen, want deze hoge concentratie zwavel is ook giftig voor mensen en dieren. Houd daarom de honden en katten binnen wanneer je de molshopen uitrookt.

Mollenvanger

Wanneer het niet zelf lukt om de mollen te bestrijden, kun je ook de hulp inslaan van een professionele mollenvanger. Deze ongediertebestrijder is gespecialiseerd in het uitroeien van de mol en kan direct professioneel resultaat leveren. De mol wordt verwijderd en je geniet weer van jouw tuin zonder molsholpen. Wil je direct af van de mol? Kies dan voor de meest effectieve oplossing en laat een professional de mollen verwijderen.


Wil je weer van jouw tuin kunnen genieten? Zorg dan dat je de mollen gedag zegt. Geniet weer van een prachtig gazon en een moestuin zonder vervelende molshopen. Deze blinde beestjes kunnen veel schade aanrichten aan jouw tuin. Bestrijd mollen daarom ook altijd direct. Kies voor de diervriendelijke opties of voor de meest effectieve bestrijdingsmethodes.

Een reactie plaatsen