Beschik jij over het nodige gereedschap in je tuinschuur? Of heb je geen tuinschuur maar wil je er heel graag een in elkaar knutselen? Dan komen boormachines heel erg goed van pas. Maar er zijn zoveel verschillende soorten en vooral verschillende merken dat de juiste keuze maken een hele uitdaging kan zijn. In dit artikel kijken we wat je zo allemaal met een boormachine kan doen, of je het beste kiest voor een exemplaar op krachtstroom of toch beter kan gaan voor een draadloze boormachine.
Wat kun je allemaal doen met een boormachine?
Naast het maken van gaten in hout, plastic, metaal, steen en andere materialen, komt een boormachine ook goed van pas voor andere doeleinden. Bepaalde opzetstukken maken het ook mogelijk om metaal te polijsten en oppervlakken te schuren. In plaats van het welbekende opzetstuk dat eruitziet als een kurkentrekker, bestaan de opzetstukken dan uit een verzameling van staaldraad of schuurpapier. Door de uiteenlopende formaten en gradaties van ruwheid kunnen verschillende oppervlakken bewerkt worden. Voor de doe-het-zelver tuiniers onder ons die graag een tuinhuis of een leuk houten vogelhuisje willen ontwerpen is de boormachine die geleverd wordt met standaard opzetstukjes reeds voldoende.
Krachtstroom of een draadloos exemplaar?
Boormachines op krachtstroom zijn erg krachtig zoals de naam al doet vermoeden. De soms erg lange bekabeling kan toch wel klungelig in de weg hangen. Vooral als je het gereedschap vaak moet draaien, zodanig dat alle te bewerken hoeken makkelijk te bereiken zijn. Tevens is het erg onhandig als je op verschillende plaatsen aan de slag wenst te gaan. Dan moet je elke keer de stekker uittrekken en ergens anders weer opnieuw insteken. Deze vervelende situaties smelten als sneeuw voor de sneeuw bij het gebruik van een draadloos exemplaar. Je tilt het apparaat simpelweg op en verplaatst het naar het te bewerken project. Maar dit apparaat is niet zo krachtig dan degene op krachtstroom.
Welke boormachine past bij mij?
Dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur, welke projecten je wenst uit te voeren en hoe regelmatig je het gereedschap gebruikt. Hou je van de bewegingsvrijheid van een draadloze boormachine dan moet je daarvoor gaan. Deze boormachine is uitermate geschikt voor huishoudelijke taken en tuinprojecten. Wel willen we hier nog even benadrukken dat je een aangepaste boormachine moet gebruiken om gaten te maken in betonnen muren. Een klopboormachine heeft een extra functie die speciaal ontworpen is voor harde oppervlakken zoals beton. Bovendien beschikken de meeste multifunctionele boormachines hier vaak over. Klaar om die groene vingers de vrije loop te laten?
Veelgestelde vragen
Waar gebruik je een boormachine voor?
Naast het maken van gaten in hout, plastic, metaal, steen en andere materialen, komt een boormachine ook goed van pas voor andere doeleinden.
Waar kun je opzetstukken voor gebruiken?
Bepaalde opzetstukken maken het ook mogelijk om metaal te polijsten en oppervlakken te schuren. In plaats van het welbekende opzetstuk dat eruitziet als een kurkentrekker, bestaan de opzetstukken dan uit een verzameling van staaldraad of schuurpapier. Door de uiteenlopende formaten en gradaties van ruwheid kunnen verschillende oppervlakken bewerkt worden.
Waarom zou je kiezen voor een draadloos exemplaar?
Meestal is een draadloos exemplaar niet zo krachtig als een boormachine met een stroomdraad, maar je kunt wel gemakkelijk in alle hoeken en gaten komen zonder dat je elektriciteitsdraad te kort is.
Welke boormachine kun je het beste kiezen?
Dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur, welke projecten je wenst uit te voeren en hoe regelmatig je het gereedschap gebruikt.
Wat is een klopbormachine?
Een klopboormachine heeft een extra functie die speciaal ontworpen is voor harde oppervlakken zoals beton. Bovendien beschikken de meeste multifunctionele boormachines hier vaak over. Klaar om die groene vingers de vrije loop te laten?
Wanneer je een passie hebt voor planten en tuinieren, dan loop je al snel aan tegen diverse parasieten, insecten, soorten onkruid en andere plaaggeesten die het tuinieren kunnen maken tot een vervelende klus. Ik heb daarom het blog Millium.nl in het leven geroepen. Dit moet een alomvattend bestrijdingsplatform worden waar iedereen informatie kan vinden voor het bestrijden van alle ongewenste dieren en planten.