Katten uit de tuin verjagen

Er zijn ontzettend veel mensen die katten het ultieme huisdier vinden. Ze zijn aaibaar, snorren lief en veroveren daarmee een echte plaats in het gezin. Vooral kinderen zijn dol op poezen. Er zijn echter ook heel veel mensen die katten een verschrikking vinden. Ze willen ze absoluut niet in hun omgeving en haten het gemiauw en gekrab in hun tuin. Het is dan ook niet zo prettig, wanneer je dagelijks een hoop kattenpoep uit je tuin moet ruimen. Het verjagen van de huisdieren van je buren is natuurlijk vervelend maar een kat heeft ook recht om eens even buiten te wandelen. Het zijn echte buitendieren.

Katten uit de tuin verjagen 9

Katten verjagen

Heb je écht veel hinder van de buurkatten en weet je wie de eigenaar is? Dan zou je is een gesprekje met deze persoon aan kunnen gaan. Vraag vriendelijk of deze de kat zo veel mogelijk binnen wil houden. Dit is een lastige opgave maar het is de enige manier om er zo min mogelijk last van te hebben. Het beste voor een beginnend kattenhouder is om de kat gewoon in huis te houden. Voor de poes niet zo leuk maar voor de buurt beter in verband met kattenstront, ’s nachts vechtpartijen en het vangen van vogeltjes.

s’Nacht

Het zou al een mooi gebaar zijn naar je buren, als je in ieder geval je kat  s’nachts binnen zou houden. Wanneer het donker is heb je namelijk geen zicht op een poes. Overdag kan je als kattenhater de poes wegjagen naar zijn eigen tuin. Katten weten wel zo ongeveer welk terrein tot hun domein behoort.

Katten uit de tuin verjagen 10

Water

Een van de dingen waar een kat echt een grote hekel aan heeft is water. Probeer een kat te besproeien met klaarliggende waterslang of zet een emmer water klaar om deze op een goed moment over de kat te gooien. Een sprinklerinstallatie met bewegingsmelder is natuurlijk fantastisch wanneer deze gaat sproeien wanneer de kat in de buurt komt. Wel even het apparaatje verleggen naar een ander gedeelte van de tuin. Katten zijn slim en weten op een bepaald moment precies waar het een sproeibeurt kan verwachten.

De kat moet onthouden dat jou tuin niet prettig is om doorheen te wandelen of een potje te gaan zitten poepen.

Koffiedik strooien

Koffiedik strooien is een probaat middel, mits de katten er doorheen lopen. De koffieprut blijft aan hun pootjes hangen en wanneer de kat zich gaat wassen griezelen ze hiervan. Maar heeft de kat onthouden waar de prut vandaan komt? Het is even een kwestie van uitproberen.

Katten uit de tuin verjagen 11

Citroen

Alles wat met de geur van citroen te maken heeft hebben katten een hekel aan. Citroenschillen maar ook planten als de citroengeranium, citroentijm- en melisse gaan ze voor op de vlucht. Dit is een prima middel om katten uit je tuin te houden.

Maak een stukje ongeziene tuin aantrekkelijk

Een groot aantal katteneigenaren hebben een stukje tuin wat je bijna niet ziet. Zij hebben dit aantrekkelijk gemaakt voor hun kat, door er bijvoorbeeld wat geel zand in te strooien en kattenkruid of kattengras aan te planten. Dit kun je als kattenhater misschien ook wel doen, hoewel ik het betwijfel of iemand die absoluut niet van katten houd daar energie in gaat steken. Het is misschien wel een tip om er voor te zorgen dat de buren met de kat, waar jij hinder van ondervindt, een aantrekkelijk hoekje voor hun kat in te richten.

Knoflook

Door hier en daar wat knoflooktenen neer te leggen zullen de katten van die plek wegblijven. Er zijn ook strooipoeders in de handel waar je je tuin mee kunt bestrooien. Na een regenbui is dit echter weer verdwenen.

Tuin bedekken

Bedek kale plekken tussen je planten met bodembedekkers of strooi boomsnippers, cacaodoppen, satéprikkers of takjes tussen je planten.

Tegenwoordig zie je ook steeds meer bestratingen in een tuin. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de katten wegblijven maar is slecht voor het milieu. Hoe groener de tuin is, hoe beter de waterafvoer wordt geregeld. Wateroverlast wordt op deze manier veel beter voorkomen. Er stroomt minder water in het riool zodat deze het beter kan verwerken.

Wegjagen met geluid

Er zijn apparaten in de handel die katten kunnen verjagen met ultrasone geluiden. Als mens hoor je deze niet maar het schrikt wel de buurtkatten af.

Géén bleekwater

Geen bleekwater gebruiken om katten te verjagen. Dit trekt katten juist aan. Het is beter om peper,azijn, lavendel of mottenballen te gebruiken.

 

 

Plaats een reactie