Elektrische voegenborstel tegen onkruid

En wéér zijn de voegen in je tegelpad begroeid met mos en onkruid. Je bent een paar weken op vakantie geweest en ontdekt dat je tegelpad meer groen is, dan de originele kleur heeft. Het schoonmaken van voegen is een tijdrovende klus en met het gebruik van agressieve middelen slecht voor het milieu.

Nog altijd worden voegen in straatwerk met de hand schoongemaakt. Een haakvormige onkruidwieder is een speciaal stuk  gereedschap wat wordt gebruikt om de voegen schoon te krijgen. Maar ook met een schroevendraaier kan een terras of tegelpad onkruidvrij worden gemaakt. Het duurt alleen verschrikkelijk lang voordat alle onkruid is verdwenen.

Elektrische voegenborstel tegen onkruid 9

Mos

Wanneer je regelmatig je terras en paden zou vegen heb je geen tot weinig kans op mos in de voegen. Mos groeit vooral wanneer het terras in de schaduw ligt. Na de winterperiode kunnen de paden er groen uitzien van de mosaanslag. Er zijn een groot aantal middelen om mos te bestrijden. Zout, azijn en bleekwater zijn echter niet goed voor het milieu. Een milieuvriendelijke manier is gieten met kokend water. Giet een aantal keren met kokend water over het onkruid en mos en de planten zullen afsterven. De voedingsstoffen rondom de plant worden op deze manier eveneens verbrand en zorgen dus dat mos en onkruid niet meer kunnen groeien.

Kokend water is niet schadelijk voor het milieu, maar je moet goed uitkijken dat je de vaste planten niet verbrand. Om onkruid weg te houden tussen de tegels, zul je regelmatig met kokend water moeten gieten.

Het allerbeste om voegen tussen tegels onkruidvrij te houden is het gebruik van een elektrische voegenborstel. Milieuvriendelijk en een eenvoudig karweitje. Een elektrische voegenborstel kost echter wel geld.

Goedkopere materialen kunnen zijn;

Elektrische voegenborstel tegen onkruid 10

Schroevendraaier of haakvormige onkruidwieder

Je kunt  een schroevendraaier of ander scherp gereedschap gebruiken om elke voeg te bewerken en het onkruid weg te schrapen. Heb je bijvoorbeeld een terras met waaltjes dan blijf je wel de hele zomer bezig.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een veel gebruikt middel maar eigenlijk verboden. Het is slecht voor het milieu en een bedreiging voor het bodemorganisme. Vooral in de buurt van een vijver en vaste planten moet je oppassen met azijn.

Schoonmaakazijn op de juiste manier gebruikt is echter altijd nog beter, dan agressieve bestrijdingsmiddelen waar gif in zit.

Onkruidborstel

Een goed alternatief om onkruid tussen de tegels te bestrijden is een uitschuifbare onkruidborstel. Op simpele wijze rechtopstaand de voegen schoonmaken. Ook is er een voegenborstel  met staaldraad en houten steel die gebruikt kan worden om om onkruid de baas te worden.

Elektrische voegenborstel tegen onkruid 11

Elektrische voegenborstel

Om op een gemakkelijke manier onkruid tussen de voegen te verwijderen is een elektrische voegenborstel een prima keus. Een goed stuk gereedschap waar je jaren plezier van zult hebben. Snel en simpel het terras, paden en oprit schoonhouden met de elektrische onkruidborstel Ook mos en ander opgehoopt vuil ben je snel van af. De meeste elektrische voegenborstels hebben een telescopische steel. Dit betekent dat je deze naar jou eigen lengte kunt instellen. Niet bukkend deze werkzaamheden verrichten maar gewoon rechtop staand.

Klein nadeel

Een klein nadeel is het snoer. Dit moet extra lang zijn wanneer je een flinke tuin hebt en wanneer je een tiental meters onkruid moet verwijderen. Een slanghaspel is een handig product om voldoende snoer mee te nemen in je tuin.

Voordelen

Het nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen die een elektrische voegenborstel te bieden heeft.

  • De messing staalborstel die de meeste elektrische voegenborstels als onderdeel hebben, zijn onverwoestbaar.
  • Het verwijderen van onkruid gaat razendsnel.
  • Het geleidewiel zorgt voor nauwkeurig werken
  • Extra comfort door ergonomische vorm
  • Geen agressieve stoffen nodig

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie