Boktor bestrijden

boktor bestrijdenEen boktor is gek op alles wat van hout is. Je kunt daarom veel problemen ondervinden met boktorren. Ze kunnen houten vloeren grondig aantasten en houten meubelen voorzien van vervelende beten. Je doet er goed aan om boktorren zo snel mogelijk te bestrijden voordat ze grote schade aanrichten aan jouw huis. Hier lees je tips hoe je zelf van boktorren af kunt komen.


Petroleum

De boktor kan niet tegen petroleum. Zie je waar de boktorren zich bevinden? Smeer dan dit stuk in met petroleum. Dit dood direct alle boktorren die zich aan de oppervlakte bevinden. Helaas is dit geen effectief middel om ook de boktorren te bestrijden die zich schuil houden in het hout. Er zijn speciale middelen op de markt met petroleum om houten vloeren mee te onderhouden. Zorg dat je minstens een keer per week de vloer dweilt met dit spul om langzaam, maar zeker af te rekenen met boktorren in de houten vloer.

Benzine, alcohol of azijn

De boktor is niet bestand tegen benzine, alcohol en azijn. Je kunt deze stoffen verdunnen met water en in een plantenspuit doen. Vervolgens spuit je het goedje op de plekken waar de boktorren zich bevinden. Dit lijkt natuurlijk een uitermate effectieve oplossing. Dat is het zeker aangezien de boktorren niet tegen deze stoffen kunnen. Het nadeel is dat veel hout ook niet goed tegen deze stoffen kunnen. Nieuw hout is nog wel bestand, maar oud hout kan hierdoor nog poreuzer worden. Ook kun je vervelende vlekken krijgen door deze stoffen. Deze methode is daarom alleen aan te raden als het om kleine stukken gaat.


Een ui

Er zit een stof in ui waar boktorren niet tegen kunnen. Ze kunnen er zelfs zo slecht tegen dat ze hierdoor overlijden. Je kunt daarom uien gebruiken om boktorren te bestrijden. Wrijf met een ui over de houten voorwerpen en vloeren en de boktorren zullen overlijden. Je moet er zelf wel tegen kunnen dat het huis tijdelijk ruikt naar ui. Het is een zeer effectieve methode, maar er hangt wel een luchtje aan.

Ongediertebestrijder

Lukt het maar niet om van de boktor af te komen, of wil je niet het hout ernstig aantasten? Dan kun je het beste de hulp inschakelen van een professionele ongediertebestrijder. Deze weet altijd raad en zorgt ervoor dat alle boktorren bestreden worden. Zo hoef je zelf niet telkens aan de slag op zoek naar de boktorren en ben je in een keer af van deze vervelende beestjes. Voorkom een plaag en pak het direct grondig aan met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.


Laat het hout stralen en geniet van jouw prachtige houten objecten zonder vervelende gaten door de boktor. Vind je een boktor in huis? Zorg dan dat je snel actie onderneemt om een plaag van boktorren te voorkomen.

Een reactie plaatsen