Parapluplant

De parapluplant is een prachtige plant met een unieke uitstraling. Deze plant staat ook wel bekend onder de naam Schefflera en weet in veel huiskamers en kantoorruimtes een plekje te veroveren. Naast zijn mooie uiterlijk, is de parapluplant ook nog eens heel makkelijk in onderhoud, waardoor deze plant een populaire keuze is voor zowel de beginnende als de ervaren plantenliefhebber.

Beschrijving

De Schefflera, ook wel bekend als parapluplant, is een groenblijvende plant en komt oorspronkelijk uit het zuiden van Taiwan en het noorden van Australië. De plant heeft gevormde bladeren die vaak doen denken aan een paraplu. De scheuten van de plant groeien in een stervormige formatie en dit draagt bij aan de unieke uitstraling van de plant. De bladeren kunnen verschillen in grootte, afhankelijk van de soort, maar hebben vaak een glanzende groene kleur. In het wild kan deze plant wel vijftien meter hoog worden, maar in ons klimaat zal de plant een stuk kleiner blijven.

Onderhoud

Een van de grootste voordelen van de parapluplant is dat deze plant heel makkelijk in onderhoud is. De plant heeft weinig water nodig en kan ook tegen een stootje. Vaak wordt aangeraden om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan ook minder zijn, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar deze moet niet te nat worden. Daarnaast houdt de plant van licht, maar kan hij ook in de schaduw goed gedijen. Het is wel belangrijk om de plant af en toe te draaien, zodat alle kanten van de plant voldoende zonlicht krijgen.

Vermeerdering

De parapluplant kan heel makkelijk vermeerderd worden. Dit kan worden gedaan door middel van stekken. Bij het nemen van stekken is het belangrijk om de stekken van de plant te halen aan de hand van een scherp mes. Vervolgens kan de stek geplant worden in een pot met vochtige grond. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en deze regelmatig te controleren.

Giftigheid

Hoewel de parapluplant niet giftig is voor mensen, kan deze plant wel giftig zijn voor huisdieren, zoals katten en honden. Het is daarom belangrijk om de plant buiten het bereik van deze dieren te houden.

Conclusie

De parapluplant is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die een mooie toevoeging kan zijn voor ieder interieur. Door de unieke uitstraling is deze plant een echte eyecatcher en kan hij worden gebruikt als decoratief element in de woonkamer of op kantoor. Voor de beginnende plantenliefhebber is dit een perfecte plant om mee te beginnen, vanwege de makkelijke verzorging. Het enige waar men op moet letten is dat deze plant giftig kan zijn voor huisdieren. Echter, door de parapluplant buiten het bereik van deze dieren te houden, kan men zorgeloos genieten van deze mooie plant.

Plaats een reactie