Hangplanten buiten

Hangplanten buiten

Hangplanten buiten zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan uw huis, balkon of tuin. Met hun kronkelende stengels en kleurrijke bloemen, kunnen hangplanten buiten een geweldige visuele aantrekkingskracht bieden en tegelijkertijd de lucht om u heen zuiveren.

Met zo’n grote verscheidenheid aan hangplanten beschikbaar, kan het lastig zijn om te beslissen welke het beste is voor uw specifieke omgeving. In dit artikel zullen we enkele van de populairste en gemakkelijk te verzorgen hangplanten bespreken.

1. Begonia

Begonia’s zijn prachtige planten met heldere, kleurrijke bloemen die perfect zijn om aan een balkon of overdekte veranda te hangen. Ze hebben regelmatig water nodig en doen het het beste in halfschaduwrijke gebieden. Met een verscheidenheid aan kleuren en maten om uit te kiezen, zijn Begonia’s een handige plant voor de beginnende tuinier.

2. Bloedende hartje

Hun hartvormige bladeren en prachtige bloemen maken van de Kanariebloem of bloedende hartje een favoriet onder tuiniers. Hij is in staat om een ​​beschaduwde omgeving te overleven en maakt van het opschorten van manden, terraria of containers een prachtig alternatief.

3. Trailing Geraniums

Trailing Geraniums zijn perfect voor hangplanten buiten en hebben heldere bloemen in roze, rood, paars of wit. Ze doen het heel goed in de volle zon en hebben veel water nodig om hen in leven te houden. Trailing geraniums zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden volop kleur bij de keuze van de juiste kleur.

4. Fuchsia

Fuchsia’s zijn prachtige hangplanten met hangende stengels bedekt met elegante bloemen in wit, roze, paars en rood. Ze doen het goed in gedeeltelijke schaduw en hebben regelmatig water nodig. Fuchsia’s zijn niet alleen mooi, maar ook gerespecteerde bestuivers, waarbij colibries en vlinders hun nectar opzoeken.

5. Engels klimop

Engels klimop is niet alleen een uitstekende optie om te gebruiken om gebouwen en muren te bedekken, het is ook een prachtige hangplant. Het enige dat nodig is, is een hangmand, container of terrarium dat de stokjes van de klimop kan houden. Engels Klimop is winterhard, groenblijvend en groeit goed in halfschaduwrijke gebieden.

6. Petunia

Petunia’s zijn favoriet bij tuiniers om ​​hun kleurrijke en geurende bloemen die het hele seizoen lang blijven bloeien. Deze hangplanten zijn perfect voor een zonnige omgeving en hebben regelmatig water nodig om te overleven. Petunia’s zijn er in vele kleuren en maten, waardoor ze een geweldige plant zijn voor opknoping manden en plantenbakken.

7. Lobelia

Lobelia’s zijn een populaire keuze vanwege hun blauwe bloemen die simulerend zijn en een delicate uitstraling hebben. Lobelia’s hebben regelmatig water nodig en gedijen het best in de volle zon. Deze mooie hangplanten kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen aan uw veranda of tuin, en vormen een prachtige achtergrond voor andere containerplanten.

In conclusie, hangplanten buiten zijn een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Door het selecteren van de juiste plant en het bieden van de juiste zorg, kunnen hangende planten uw huis of tuin een prachtige visuele aantrekkingskracht bieden en tegelijkertijd de lucht om u heen zuiveren. Probeer een of meer van de bovengenoemde hangplanten buiten en geniet van hun schoonheid en levendige kleuren!

Plaats een reactie