Mango pit planten

Mango’s zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar hun zaden kunnen ook gebruikt worden om prachtige planten te kweken. Het planten van mangopitten is een leuke en gemakkelijke manier om zelf een mango boom te laten groeien. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over mangopit planten, inclusief welke stappen u moet nemen om een gezonde en weelderige boom te krijgen.

Stap 1: Selecteer de juiste mango pit

Als u wilt beginnen met het planten van mango pitten, moet u eerst een rijpe mango selecteren en de pit eruit halen. Het is belangrijk om een mango te kiezen van een variëteit die gedijt in uw klimaatzone om de beste kans op succes te hebben. Vraag uw lokale kwekerij of tuincentrum om advies bij het selecteren van de juiste mango.

Stap 2: Verwijder de pulp

Wanneer u de pit uit de mango haalt, zult u merken dat deze bedekt is met een dikke laag vruchtvlees. Dit moet worden verwijderd voordat u de pit kunt planten. Om dit te doen, dep de mango pit af met een papieren handdoek en laat de pulp en het sap drogen. Wanneer het vruchtvlees droog is, kunt u het eraf krabben met een mes. Wees voorzichtig om de pit niet te beschadigen.

Stap 3: Laat de pit drogen

Zodra u de pulp van de mango pit heeft verwijderd, is het belangrijk om de pit een dag of twee te laten drogen voordat u hem plant. Dit helpt om de kans op schimmels te verminderen en zorgt ervoor dat de pit beter ontkiemt. Plaats de pit op een schone, droge plaats en laat hem één of twee dagen liggen.

Stap 4: Plant de mango pit

Nu de pit droog is, kunt u hem in de grond planten. Voordat u de pit plant, vult u een kleine pot met potgrond en water tot de grond vochtig is. Plaats de mango pit verticaal in de potgrond en bedek hem met ongeveer één centimeter aarde. Steek een plantensteker naast de pit zodat u niet vergeet wat u daar heeft geplant. Plaats de pot op een plek met veel licht en warmte en houd de grond vochtig.

Stap 5: Verzorg je mango boom

Als u de mango pit goed plant en onderhoudt, kan het een aantal maanden duren voordat deze gaat ontkiemen. Naarmate de boom groeit, kunt u de pot vervangen door een grotere pot en blijf hem regelmatig water geven en bemesten. Het is belangrijk om de mango boom op een zonnige plek te houden en ervoor te zorgen dat deze niet wordt blootgesteld aan koude temperaturen.

In conclusie, het planten van mangopitten is een leuke en gemakkelijke manier om je eigen mango boom te laten groeien. Volg deze eenvoudige stappen en je zult binnenkort genieten van je eigen verse mango’s. Vergeet niet dat het belangrijk is om de juiste mango te selecteren, de pulp van de pit te verwijderen, de pit te drogen voordat u hem plant en uw mango boom regelmatig te verzorgen.

Veelgestelde vragen

Wat is een leuke en gemakkelijke manier om zelf een mango boom te laten groeien?

Het planten van mangopitten is een leuke en gemakkelijke manier om zelf een mango boom te laten groeien.

Welke stappen moet ik nemen om een gezonde en weelderige mango boom te krijgen?

U moet de juiste mango pit selecteren, de pulp verwijderen, de pit laten drogen, de pit planten en de mango boom regelmatig verzorgen om een gezonde en weelderige boom te krijgen.

Waarom is het belangrijk om een rijpe mango te selecteren voor het planten van mango pitten?

Het is belangrijk om een rijpe mango te selecteren omdat de variëteit die gedijt in uw klimaatzone de beste kans op succes biedt voor het laten groeien van een mango boom.

Wat moet ik doen nadat ik de pulp van de mango pit heb verwijderd?

Nadat u de pulp van de mango pit heeft verwijderd, moet u de pit laten drogen voordat u hem plant om de kans op schimmels te verminderen en een betere ontkieming te bevorderen.

Hoe lang kan het duren voordat een mango pit begint te ontkiemen?

Het kan een aantal maanden duren voordat een mango pit begint te ontkiemen. Geduld is een belangrijke factor in het proces van het laten groeien van een mango boom.

Plaats een reactie