Kamerplanten schaduw

Als je een kamerplant wilt aanschaffen maar de ruimte waarin je hem wilt plaatsen niet veel direct zonlicht krijgt, dan zijn er nog steeds genoeg opties om uit te kiezen. Er zijn talrijke soorten kamerplanten die goed gedijen in de schaduw zonder direct zonlicht. Hieronder bespreken we enkele populaire opties.

1. Sansevieria (Vrouwentong)

De Sansevieria is een populaire kamerplant die weinig licht nodig heeft. Deze plant staat bekend om zijn lange, puntige bladeren die rechtop groeien. Het is een van de weinige plantensoorten die CO2 opneemt in de nacht, wat betekent dat hij een ideale plant is voor in de slaapkamer. Het is ook een luchtzuiverende plant die de lucht van vervuilende stoffen zuivert.

2. Pothos

Een andere populaire kamerplant die goed groeit in de schaduw is de Pothos. Deze plant geeft ook wel bekend als Epipremnum Aureum staat bekend om zijn lange hangende stengels vol met hartvormige bladeren. De pothos wordt vaak gebruikt als kamerplant omdat hij niet alleen weinig licht nodig heeft, maar ook erg gemakkelijk te verzorgen is. Het is zelfs bekend dat hij de lucht van schadelijke stoffen zuivert, waardoor het een geweldige plant is voor zowel schoonheid als gezondheid.

3. Dracaena

De Dracaena is een struikachtige plant die uit Afrika komt en ook goed gedijt in schaduwrijke omstandigheden. Deze plant heeft lintachtige bladeren die op stengels bovenop de grond groeien. Er zijn talrijke variaties beschikbaar, waaronder enkele die kleurrijker zijn, waardoor ze een geweldige decoratie zijn voor elke ruimte. De dracaena is bovendien een van de meest luchtzuiverende planten, waardoor ze een fantastische keuze zijn voor iedereen die de luchtkwaliteit in hun huis wil verbeteren.

4. Zamioculcas (ZZ-plant)

De Zamioculcas, ook bekend als ZZ-plant is een succulent, waardoor hij weinig water nodig heeft en zijn bladeren kan opslaan. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts een beetje indirect licht nodig om te groeien. De ZZ-plant heeft donkergroene bladeren die glanzend zijn en hij kan wel een paar weken zonder water. Dat maakt hem tot een perfecte plant voor mensen die vaak vergeten hun planten water te geven.

5. Spathiphyllum (Lepelplant)

De Spathiphyllum, ook bekend als de lepelplant, gedijt het beste in vochtige en schaduwrijke omstandigheden. Het heeft ovale, groene bladeren en produceert mooie witte bloemen die het hele jaar door bloeien. Hij is ook in staat om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen te verwijderen, waardoor hij de perfecte plant voor de slaapkamer is.

Conclusie

Als je op zoek bent naar kamerplanten die goed gedijen in de schaduw, overweeg dan een van de bovengenoemde planten. Het aanplanten van kamerplanten is een fantastische manier om wat groen in uw huis te brengen en om luchtzuiverende, gezonde lucht te creƫren. Bovendien zijn deze planten relatief onderhoudsvriendelijk en zullen ze er prachtig uitzien, zelfs met weinig licht.

Plaats een reactie