Grote bloempot binnen goedkoop

Als je een plant in huis wil halen, staat daar vaak ook een bloempot bij. Niet alleen leuk en decoratief, maar ook noodzakelijk voor het leefmilieu van de plant. Bovendien kan de juiste bloempot het verschil maken voor de uitstraling van jouw interieur. Een grote bloempot binnen kan een echte eyecatcher zijn, maar hoeft niet altijd duur te zijn. In dit artikel geven we je enkele tips voor het vinden van een grote bloempot binnen die goedkoop is.

1. Kringloopwinkels

Kringloopwinkels zijn een goudmijn voor de jacht op goedkope interieurspullen en dus ook voor bloempotten. Vaak zijn er hele collecties binnengebracht, zowel nieuwe als tweedehandse potten. Wanneer je geluk hebt, kan je hier een mooie grote bloempot scoren voor een fractie van de nieuwprijs. Het aanbod varieert wel sterk van moment tot moment, dus het kan zijn dat je even moet zoeken naar de juiste grootte en stijl.

2. IKEA

IKEA is natuurlijk hét adres voor betaalbaar Scandinavisch design. Ook voor bloempotten kan je er terecht. De prijzen beginnen al vanaf enkele euro’s voor de kleinere maten. Voor een grote bloempot binnen ben je iets duurder uit. Maar zelfs dan blijft het zeer betaalbaar, zeker als je vergelijkt met andere interieurwinkels. Bovendien kan je bij IKEA ook bijpassende schotels en standaards vinden om jouw plant extra in de verf te zetten.

3. Online winkels

Als je jouw zoektocht naar een grote bloempot binnen verlegt naar het internet, opent zich een wereld van mogelijkheden. Zo zijn er heel wat webshops die dergelijke potten aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk kan filteren op grootte en prijs. Bovendien bieden sommige webshops kortingen aan bij de aankoop van meerdere potten. Let wel op dat je de afmetingen goed bekijkt voordat je koopt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Do It Yourself

Als je handig bent, kan je ook zelf een grote bloempot binnen maken. Ga op zoek naar een geschikte bak, zoals een emmer of een mand, en werk deze af met een laag verf of vernis. Op het internet vind je genoeg tutorials en DIY-pakketten om je hierbij te helpen. Het voordeel hiervan is dat je helemaal vrij bent in de grootte en stijl van de pot en bovendien een uniek exemplaar in huis haalt.

Conclusie

Een grote bloempot binnen hoeft niet duur te zijn. Door slim te zoeken kan je heel wat goedkope opties vinden. Ga op jacht bij kringloopwinkels, surf naar online shops of ga zelf aan de slag met een DIY-project. Of je nu kiest voor een strak en modern design of een meer klassieke pot, jouw plant zal er in elke pot mooi uitzien. En wie weet kan je met het uitgespaarde geld nog een extra plantje kopen om in jouw nieuwe pot te steken.

Plaats een reactie