Bedwantsen bestrijden

bedwantsen bestrijdenHeb je bedwantsen in huis en past een behandeling door een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf niet in jouw budget? Gelukkig is het perfect mogelijk om een ​​infectie zelf te behandelen zonder een fortuin uit te geven. Lees onderstaande gids om bedwantsen te bestrijden.

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen beet

Een bedwantsen beet is een slechte indicator van een bedwants besmetting. Bedwants beten kunnen eruitzien als die van andere insecten (zoals muggen of vlooien) of als uitslag (zoals eczeem of schimmelinfecties). Sommige mensen reageren zelfs helemaal niet op een  bedwantsen beet. Herkennen van deze beten is dus lastig.


Andere indicatoren

Het behandelen van een kleine plaag is minder duur en eenvoudiger op te lossen dan wanneer de bedwantsen zich al hebben verspreid in de volledige kamer of meerdere kamers. Bedwantsen zijn onzichtbaar voor het menselijk ook, maar ze verraden hun aanwezigheid wel op enkele manieren:

  • Roestige of roodachtige vlekken op lakens of matrassen veroorzaakt doordat bedwantsen worden verpletterd.
  • Donkere vlekken (ongeveer deze grootte: •), die uitwerpselen zijn van de bedwants en zich aftekenen zoals de punt van een stift dat zou doen.
  • Eieren en eierschalen, die klein zijn (ongeveer 1 mm) en lichtgeel van kleur zijn.
  • Levende bedwantsen.

Merk je een van bovenstaande punten op, dan dien je zo snel mogelijk een behandeling te starten!


De kamer voorbereiden op de behandeling

Voordat je met de behandeling start, moet je de kamer of kamers waar bedwantsen zijn gevonden voorbereiden, inclusief de kamers die muren delen met de geïnfecteerde kamers.

Verwijder alle items in de kamer die je absoluut niet kunt behandelen of die al zijn behandeld. Houd er wel rekening mee dat items uit het besmette gebied bedwantsen naar niet-besmette gebieden kunnen overbrengen. Je verpakt de voorwerpen dus beter in plastic zakken met sluitingsstrip om te voorkomen dat een onzichtbare bedwants een andere kamer besmet.

Een matras dat zwaar is aangetast, bedek je beter met een bedwants werende matrasbeschermer voordat je de matras verplaatst. Ook een boxspring dient op dezelfde manier behandeld te worden. Als jouw matras moet worden weggegooid, zorg er dan voor dat de matras is afgedekt met plastic om de werkers van de ophalingsdienst te beschermen. De matras nadien labelen met “bedwantsen” is ook nuttig.

De beste manier om bedwantsen te bestrijden op je matras, boxspring en andere meubelen in de kamer, is door een stoomreiniger te gebruiken. Stomen is een geweldige optie in kamers en gebieden waar het gebruik van pesticiden moet worden beperkt vanwege gezondheidsproblemen of andere redenen. De hitte zal de bedwantsen doden. Wanneer je een stomer gebruikt, neem dan de tijd en beweeg de stomer langzaam over het voorwerp dat je behandelt om de best mogelijke behandeling te bekomen. Het stomen moet ook worden gedaan voordat een matras of boxspring wordt afgedekt met een beschermhoes en insecticiden worden aangebracht.

Geteisterde lakens, donsdekens en kledingstukken moeten worden gewassen (120 graden) en vervolgens in een droger op hoge temperatuur worden gedroogd, omdat de hitte bedwantsen zal doden. Kledingstukken die niet kunnen worden gewassen, kunnen ook niet chemisch gereinigd worden. Deze kledingstukken moeten worden weggegooid.

Besmette knuffeldieren, boeken of ander zacht speelgoed, stop je in een plastic zak met afsluitstrip om de insecten te doden.


2. Behandel scheuren, spleten en plooien

Sommige bedwants-producten kunnen niet worden gebruikt waar anderen wel hun nut bewijzen. Ook kunnen bedwantsen een weerstand opbouwen tegen bepaalde pyrethroïden, waardoor ze moeilijk te behandelen zijn. Dit is de reden waarom het gebruik van een verscheidenheid aan producten om bedwantsen te behandelen de beste resultaten oplevert. De beste manier is de krachtigste en effectiefste producten voor een verscheidenheid aan toepassingen in huis te halen. Het zal je uiteindelijk veel tijd en geld besparen.

2.1 Matrasbehandeling

Om je matras te behandelen, gebruik je een spuitbus die speciaal bedoeld is voor het bestrijden van bedwantsen. Terwijl je het product vernevelt op de matras, dien je je aandacht voornamelijk te leggen op de naden en plooien van de matras. Spuit tot de matras vochtig aanvoelt en laat vervolgens de matras goed drogen voordat je het bed opnieuw opmaakt met pas gewassen beddengoed.

2.2 Behandel de kamer met insecticide

Nadat je matras werd behandeld en alle items uit de kamer werden verwijderd, is het tijd om de rest van de kamer en kamers die wanden delen met de besmette kamer, te behandelen. Meng in een pompspuit de insecticide om bedwantsen te bestrijden met water. Spuit het mengsel op plinten, in hoeken, rond deur- en raamkozijnen, rond bedframes en onder meubilair. Laat het product opdrogen voordat je doorgaat naar de volgende stap of behandel de kamer nogmaals met insecticide.

Opmerking: besproei het tapijt of vloer in de kamer nooit volledig met het mengsel!

Hoe klein bedwantsen ook mogen zijn, je kunt een val plaatsen onder de benen van meubels en bedframes (kom water met talkpoeder of zout). Deze val zal de bedwantsen vangen voordat ze naar boven kunnen klimmen. Dit is trouwens een heel goede manier om een ​​besmetting te voorkomen.

2.3 Bereik de diepste bron

Zodra stap 2.2 is voltooid en het insecticidenmengsel droog is, kun je nogmaals de kamer behandelen met een bedwants aërosolspray. Deze spuitbussen zijn insecticiden die bestaan uit fijne deeltjes die diep in scheuren en spleten komen. Door zowel een vloeibaar mengsel als een aërosolspray te gebruiken, kun je bedwantsen bestrijden die mogelijk een weerstand hebben opgebouwd voor het ene product, maar niet voor het andere. Een aërosolspray speciaal voor bedwantsen is perfect om gestoffeerd meubilair, plinten, het volledige bed, foto’s en wandkleden te behandelen.

Van zodra de kamer opnieuw droog is, kun je poeder strooien dat bedoeld is om een ​​langdurige barrière te creëren tussen je huis en de bedwantsen.

Herhalen en blijven herhalen

Het geheel van stap 2 (behalve de matrasbehandeling als je deze met plastic hebt bedekt) moet om de 10 dagen herhaald worden totdat niemand in huis nog wordt gebeten en er geen verder bewijs is gevonden dat er zich bedwantsen in huis bevinden. Dit is absoluut cruciaal! Afhankelijk van de ernst van de besmetting kan het minimaal 8 weken duren, inclusief herhaalbehandelingen, voordat je verlost bent van deze akelige beestjes. Nalaten grondig te zijn, kan de bestrijding van bedwantsen verlengen en het moeilijker maken om ze te elimineren.

Een reactie plaatsen