Zo creëer je een katvriendelijke tuin: vier tips!

Zo creëer je een katvriendelijke tuin: vier tips!

De achtertuin, het liefst zitten we hier elke dag; of je nou geniet van een kop thee in de zon of druk bezig bent met je moestuin. Het is voor ons een fijne plek om te zijn, maar ook onze harige vrienden zijn hier vaak te vinden. Zorg er daarom, met een schuilplek en veilige planten, voor dat je tuin ook veilig is voor jouw lieve katten. Benieuwd hoe jij van jouw tuin een katvriendelijke plek maakt? Lees dan snel verder!

Een schuilplek

Ten eerste zorg je voor een veilige schuilplek in de tuin. Ook katten hebben behoefte aan wat rust, weg van de mensen. Plant struiken, bomen, of zet een speciaal kattenhuisje neer. Daarnaast verstoppen katten zich ook graag onder het tuinmeubilair. Een katten reismand kan ook een goede plek zijn voor een kat om zich even terug te trekken. Leg er kussens en een deken in om je eigen, maar ook zwerfkatjes, een rustige plek te geven.

Eten en drinken

Ten tweede zorg je voor voldoende eet- en drinkmogelijkheden. Het kan zijn dat je even van huis bent en je katten nog op ontdekkingstocht zijn. Zet daarom een voerbak kat neer en voldoende waterbronnen. Daarnaast plant je kattengras. Katten vinden dat erg lekker en daarnaast zit het vol met gezonde vitaminen. Zorg ook voor een kattenluikje waardoor ze, tussen het spelen, door ook binnen kunnen eten en drinken.

Veilige planten

Het is van belang dat je goed nadenkt over de planten in de tuin. Niet alle planten zijn veilig voor katten. Bloemen en planten zoals lelies, oleanders, tulpen, azalea’s kunnen giftig zijn. Ga daarom voor planten als goudsbloemen, kamille, en kattenkruid. Maak geen gebruik van chemische tuinproducten. Dat is voor jezelf, maar ook zeker voor een kat, niet gezond.

Bescherm vogels

Tot slot denk je ook aan de vogels die je tuin bezoeken. Je streeft naar een zo biodivers mogelijke tuin, dus zorg je ervoor dat andere dieren je tuin ook graag bezoeken. Hang vogelvoeders op een hoge plek waar katten niet bij kunnen. Creëer ook plekken in de tuin waar katten niet graag komen. Dit doe je door middel van geurige planten, zoals lavendel, kattenschrik of rozemarijn. Dit maakt het een fijne plek voor vogels om te zijn!

Zoals je ziet, tover je een tuin gemakkelijk om tot een katvriendelijke plek. Zorg ten eerste voor voldoende schuilplekken in de vorm van struiken, bomen en meubilair. Zet daarnaast voerbakjes, waterbronnen, en kattengras neer. Let goed op de planten die je in je tuin plaatst en zorg dat ze niet giftig zijn. Let tot slot ook op de vogels in je tuin en zorg dat katten niet bij ze kunnen. Zo kun jij zelf genieten van je tuin, maar je katten ook!

Veelgestelde vragen

Welke dingen zijn belangrijk om een katvriendelijke tuin te creëeren?

Zorg in ieder geval voor een schuilplek en veilige planten, zodat de tuin veilig is voor je katten.

Hoe maak je een veilige schuilplek?

Katten hebben behoefte aan wat rust, weg van de mensen. Plant struiken, bomen, of zet een speciaal kattenhuisje neer.

Welke planten wel en niet in je tuin?

Het is van belang dat je goed nadenkt over de planten in de tuin. Niet alle planten zijn veilig voor katten. Bloemen en planten zoals lelies, oleanders, tulpen, azalea's kunnen giftig zijn. Ga daarom voor planten als goudsbloemen, kamille, en kattenkruid.

Hoe bescherm je de vogels?

Creëer plekken in de tuin waar katten niet graag komen. Dit doe je door middel van geurige planten, zoals lavendel, kattenschrik of rozemarijn. Hang vogelvoederhuisjes hoog en zorg dat de katten er niet bij kunnen.

Hoe maak je een katvriendelijke tuin helemaal up to date?

Maak je tuin tot een katvriendelijke plek. Zorg ten eerste voor voldoende schuilplekken in de vorm van struiken, bomen en meubilair. Zet daarnaast voerbakjes, waterbronnen, en kattengras neer.

Plaats een reactie