Pannekoekplantje stekken

Een pannekoekplantje is een erg populaire plant onder de huiskamerplanten. En dat is niet zo gek, want deze plantjes zijn namelijk heel gemakkelijk te verzorgen en hebben bovendien erg mooie bladeren. Dat is voor veel mensen dan ook de reden om dit plantje aan te schaffen. Wil je ook een pannekoekplantje? Dan kun je er voor kiezen om deze te stekken. In deze blog leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen en geven we je tips voor het verzorgen van de stekken.

Het stekken van een pannekoekplantje

Als je een pannekoekplantje hebt en deze wilt stekken, dan is dat helemaal niet zo moeilijk. Sterker nog, dit plantje is juist erg geschikt om te stekken. Dit komt doordat pannekoekplantjes heel snel nieuwe worteltjes aanmaken en omdat zij zelfs zonder wortels al kunnen overleven. Er zijn twee manieren om een pannekoekplantje te stekken, namelijk via stekjes of via bladstekjes.

Stekjes

Als je het plantje wilt stekken via stekjes, dan kun je gebruik maken van stengels van de plant. Deze kun je het beste afsnijden bij de moederplant, het liefst met een paar bladeren er nog aan. Plaats het stekje daarna in een potje met aarde en geef het voldoende water. Het stekje kan dan uitgroeien tot een flinke plant.

Bladstekjes

Als je het plantje wilt stekken via bladstekjes, dan kun je een blad van de moederplant afknippen en deze in stekpoeder dippen. Vervolgens plaats je het blad in een potje met aarde en zet je deze op een zonnige plek met voldoende vochtigheid. Na een paar weken ontwikkelt het plantje dan een wortelstelsel.

Welke pannekoekplantjes zijn het meest geschikt om te stekken?

Hoewel pannekoekplantjes allemaal op dezelfde manier gestekt kunnen worden, zijn er een aantal soorten die hier het meest geschikt voor zijn. De soorten die het beste gestekt kunnen worden zijn bijvoorbeeld de Pilea peperomioides en de Pilea depressa.

Verzorging van de pannekoekplantjes stekken

Als je de pannekoekplantjes hebt gestekt, dan is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Geef de stekjes voldoende water, maar pas op dat je ze niet te veel water geeft. Een goede manier om te zien of de plantjes voldoende water krijgen, is door de grond te voelen. Is de grond vochtig genoeg? Dan hoef je geen water te geven.

FAQ

In deze sectie beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over pannekoekplantjes stekken.

Hoe snel groeien pannekoekplantjes?

Pannekoekplantjes groeien relatief snel. Als je de plantjes goed verzorgt, dan kun je binnen een paar weken al nieuwe groei zien.

Hoe vaak moet ik een pannekoekplantje water geven?

Hoe vaak je het plantje water moet geven, hangt af van de grootte van het potje en de omgevingstemperatuur. Over het algemeen kun je het plantje het beste een keer in de week water geven.

Hebben pannekoekplantjes veel licht nodig?

Ja, pannekoekplantjes hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats het plantje dan ook op een zonnige plek in huis.

Plaats een reactie