Monstera variegata

Monstera Variegata, ook wel bekend als de Witte Variegata, is een mooie en populaire plant met prachtige strepen en vlekken op de bladeren. Het is een variƫteit van de Monstera Deliciosa, die afkomstig is uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera Variegata is een echt pronkstuk in je interieur en is een echte must-have voor plantenliefhebbers.

Uiterlijk van de Monstera Variegata

De bladeren van de Monstera Variegata zijn groen van kleur en hebben witte vlekken en strepen. Deze variĆ«teit van de Monstera Deliciosa is dus duidelijk anders dan de normale groene variant. De plant heeft grote, hartvormige bladeren die tot wel 50 centimeter lang kunnen worden. De Monstera Variegata heeft zijn bijnaam ‘Swiss Cheese Plant’ te danken aan de gaten die tussen de nerven van de bladeren zitten. Het is een uniek en mooi effect dat de plant een bijzonder uiterlijk geeft.

Verzorging van de Monstera Variegata

De Monstera Variegata is een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen. De plant houdt van een vochtige en warme omgeving en kan niet tegen tocht. Het is dan ook belangrijk om de plant uit de buurt van ramen en deuren te houden. Daarnaast is het belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te zetten. De plant kan hierdoor verbranden. Een lichte plek in de kamer is voldoende.

De waterbehoefte van de plant is matig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de plant in het water staat. Dit kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste om de plant eens in de twee weken water te geven. Het is ook een goed idee om het blad af en toe te besproeien met water. Zo hou je de luchtvochtigheid in de omgeving van de plant op peil.

In de winter heeft de plant minder water nodig en is het belangrijk dat de plant niet te koud staat. Hierdoor kunnen de bladeren afsterven. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius.

Het vermeerderen van de Monstera Variegata

Het vermeerderen van de Monstera Variegata is vrij gemakkelijk. De plant kan vermeerderd worden door middel van stekjes. Dit doe je door een stuk van de plant af te snijden. Zorg ervoor dat het stuk dat je afknipt een aantal bladeren en een wortel heeft. Zet het stekje vervolgens in een potje met aarde en geef het voldoende water. Zet het stekje op een lichte en warme plek en na een aantal weken zullen er nieuwe wortels verschijnen.

Conclusie

De Monstera Variegata is een mooie plant met bijzondere bladeren. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en vermeerderen. Wil jij ook een echte eyecatcher in je interieur? Dan is de Monstera Variegata zeker een goede optie!

Plaats een reactie