Meloenpeer kweken

Meloenpeer, ook bekend als Poha-berry, Cape-gooseberry, Goldenberry en Inca-berry, is een inheems fruit afkomstig uit Peru, Ecuador en Colombia. Het wordt steeds populairder bij tuinders en consumenten vanwege zijn zoete, sappige smaak en hoge voedingswaarde. Meloenpeers zijn rijk aan vitamine C, vitamine A, ijzer en antioxidanten en zijn een geweldige aanvulling op elk dieet. Het kweken van meloenpeer is gemakkelijk en eenvoudig, zolang je enkele fundamentele stappen volgt. Hieronder leest u hoe u meloenpeer kunt kweken en onderhouden.

Stap 1: Kies een geschikte locatie

Meloenperen gedijen in goed doorlatende grond en hebben minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Het is raadzaam om een ​​zonnige plek te kiezen, beschermd tegen harde windvlagen. Het is ook belangrijk om de kweeklocatie te beschermen tegen plagen en dieren die de vruchten kunnen aanvreten.

Stap 2: Bereid de grond voor op het planten

Meloenpeers groeien het beste in losse, goed doorlatende grond. Ze hebben geen grote aanvoer van voedingsstoffen nodig, maar het kan zeker geen kwaad om organisch materiaal te mengen in de grond voordat je begint met planten. Het toevoegen van compost of organische mest kan de vruchtzetting en groei aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet om de grond te bewerken en te egaliseren voordat u gaat planten.

Stap 3: Koop meloenpeerzaden of stekken

Meloenpeerzaden zijn direct beschikbaar in tuincentra of online. Als u besluit om stekken te kopen, zoek dan een betrouwbare kwekerij die stekken van goede kwaliteit biedt. Als u zaad gebruikt, kiemt het binnen ongeveer 2-3 weken. Plant de zaden op een diepte van ongeveer 0,5 cm en houd de grond vochtig. Zodra de zaailingen 10-15 cm groot zijn, kunt u ze overplanten naar de kweekbak of direct in de grond.

Stap 4: Plant de zaden

Plant de zaden of stekken in rijen, een afstand van 30-40 cm uit elkaar en een diepte van minimaal 0,5 cm. Bedek de zaden met grond en geef direct water. De planten hebben minimaal 45-60 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de planten goed water te geven tijdens het groeiseizoen en om ze van tijd tot tijd bij te mesten.

Stap 5: Onderhoud de planten

Meloenperen hebben minimaal 1 inch water per week nodig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en ziekten, vooral als u biologisch kweekt. Als u insectenproblemen heeft, kunt u biologische insecticiden gebruiken om ze te bestrijden. Doorgaans bloeien meloenperen in de zomer en duurt het ongeveer 70-80 dagen voordat de vruchten rijp zijn. Verwijder het onkruid rond de planten om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen krijgen.

Veelgestelde vragen over het kweken van meloenpeer

Q: Kunnen meloenperen worden gekweekt in een container?

A: Ja, meloenperen kunnen in containers worden gekweekt als ze maar voldoende ruimte hebben en goed worden bewaterd.

Q: Wat is de beste tijd om meloenperen te planten?

A: De beste tijd om meloenperen te planten is in het voorjaar, als de grond is opgewarmd.

Q: Moet ik mijn meloenperen snoeien?

A: Meloenperen hoeven niet noodzakelijk te worden gesnoeid, maar het kan helpen om de groei te controleren en de luchtstroom te bevorderen.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn meloenpeervruchten zoet blijven?

A: U kunt uw meloenpeervruchten zoeter maken door de planten niet te overvoeden met stikstof en de planten te bemesten met fosfor.

Q: Hoe kan ik de vruchtzetting verbeteren?

A: Je kunt de vruchtzetting verbeteren door de planten regelmatig te bemesten, goed bevruchte bloemen te selecteren als je handmatig bestuift en ervoor te zorgen dat de planten voldoende water krijgen.

In conclusie, meloenpeer is een smaakvol en gezond fruit dat gemakkelijk kan worden gekweekt in bijna elke tuin. Door de stappen hierboven te volgen en de planten regelmatig te onderhouden, zult u al snel genieten van uw eigen zoete, sappige meloenperen.

Veelgestelde vragen

Kunnen meloenperen worden gekweekt in een container?

Ja, meloenperen kunnen in containers worden gekweekt als ze maar voldoende ruimte hebben en goed worden bewaterd.

Wat is de beste tijd om meloenperen te planten?

De beste tijd om meloenperen te planten is in het voorjaar, als de grond is opgewarmd.

Moet ik mijn meloenperen snoeien?

Meloenperen hoeven niet noodzakelijk te worden gesnoeid, maar het kan helpen om de groei te controleren en de luchtstroom te bevorderen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn meloenpeervruchten zoet blijven?

U kunt uw meloenpeervruchten zoeter maken door de planten niet te overvoeden met stikstof en de planten te bemesten met fosfor.

Hoe kan ik de vruchtzetting verbeteren?

Je kunt de vruchtzetting verbeteren door de planten regelmatig te bemesten, goed bevruchte bloemen te selecteren als je handmatig bestuift en ervoor te zorgen dat de planten voldoende water krijgen.

Plaats een reactie