Kapucijners kweken

Kapucijners kweken

Kapucijners zijn een zeer voedingsrijke peulvrucht die kunnen worden gekweekt in de tuin of op een balkon. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels en vitaminen en mineralen, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op een gebalanceerd dieet. In dit artikel zal worden besproken hoe kapucijners kunnen worden gekweekt, van het kiezen van het juiste zaad tot de oogst van de peulen.

Kies de juiste zaadsoort

Er zijn verschillende soorten kapucijners die kunnen worden geteeld, waaronder de blauwschokker, de rijnschokker en de witte vroegbloeiende kapucijner. Kies een zaadsoort die geschikt is voor het klimaat en de bodem in uw regio. Het is altijd een goed idee om te informeren bij een kweker of tuincentrum wat het beste zal werken voor uw omgeving en land.

Voorbereiden van de grond

Kapucijners groeien het beste in een vruchtbare grond. Maak de grond los en verrijk hem met compost of organische mest voordat u gaat planten. Zorg ervoor dat u een zonnige plek kiest om te planten, die voldoende drainage heeft.

Planten van de zaden

Plant de zaden ongeveer 2 tot 3 centimeter diep in de grond, met een tussenruimte van ongeveer 10 tot 15 centimeter tussen elk zaadje. Bedek de zaden met aarde en geef ze water. Kapucijnerplanten hebben ook iets nodig om zich aan vast te houden, zoals een stuk gaas of een stokje.

Verzorgen van de planten

Kapucijners hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme droge periodes. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef de planten geen mest als ze beginnen met groeien, want dit kan de planten stimuleren om bladeren te maken in plaats van peulen.

Oogsten van de peulen

Kapucijnerplanten beginnen meestal na ongeveer 10 tot 12 weken na te bloeien. De peulen zijn klaar om te oogsten wanneer ze stevig en volgroeid zijn, maar nog steeds groen van kleur. Trek de peul voorzichtig van de plant af. Kapucijners kunnen worden opgeslagen in de koelkast en ze kunnen worden ingevroren als u ze langer wilt bewaren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kapucijners kan ik verwachten van elke plant?

Elke plant kan ongeveer 20 tot 30 peulen produceren.

Is het mogelijk om kapucijners binnen te kweken?

Ja, u kunt kapucijners binnen kweken in potten of containers. Zorg ervoor dat u een zonnige plek kiest om de planten te plaatsen en houd de grond vochtig.

Hebben kapucijners hulp nodig bij het klimmen?

Ja, kapucijnerplanten hebben iets nodig om zich aan vast te houden zoals een stuk gaas of een stokje.

Wanneer is de beste tijd om kapucijners te planten?

De beste tijd om kapucijners te planten is in het voorjaar als de grond warm genoeg is.

Plaats een reactie