Hangplanten binnen

Hangende planten brengen leven, kleur en groen aan elke kamer. Of je nu in een klein appartement woont of een groot huis, hangende planten zijn een eenvoudige manier om je woonruimte te decoreren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste hangende planten voor binnen en hoe ze te verzorgen.

De voordelen van hangende planten binnenshuis

Hangplanten zijn veelzijdig, gemakkelijk te verzorgen en brengen kleur, leven en lucht zuiverende eigenschappen in elke ruimte. Ze zijn ook ruimtebesparend en ideaal voor kleine ruimtes zoals appartementen. Hangende planten passen vaak op plaatsen waar staande kamerplanten niet passen. Hangplanten kunnen ook worden gebruikt om hoeken, trappen en lege muren te decoreren.

Het verzorgen van hangende planten

De meeste hangende planten hebben niet veel aandacht nodig. Ze hebben echter wel regelmatig water, voeding en voldoende licht nodig. Het is belangrijk om de specifieke zorg- en lichtbehoeften van elke plant te begrijpen. In het algemeen houden de meeste hangplanten van helder, indirect licht. Sommige planten kunnen echter ook in lagere lichtomstandigheden gedijen.

De beste hangplanten binnenshuis

1. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos is gemakkelijk te onderhouden en te stekken en heeft mooie, groene bladeren. Het is ook een van de gemakkelijkste hangplanten om te vinden en te kopen.

2. Spinnenplant (Chlorophytum comosum)

Deze plant staat bekend om zijn lange, dunne takken die vol zitten met kleine, spinnenachtige baby plantjes. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en maken prachtige en interessante decoratieve accenten.

3. Philodendron

De Philodendron is een aantrekkelijke en populaire hangplant. Hij gedijt goed in omgevingen met weinig licht en is geweldig voor mensen die net beginnen met het onderhouden van planten.

4. String of Pearls (Senecio rowleyanus)

De String of Pearls is een trendy, onconventionele plant die perfect is voor decoratieve doeleinden. Het heeft lange, kralenachtige stengels en groeit langzaam, waardoor het perfect is voor kleine ruimtes.

5. Engelse ivy (Hedera helix)

Engelse klimop is een populaire hangplant die weelderig groen en lange stengels heeft. Hij vereist echter wel helder licht en een reguliere snoei om zijn vorm te behouden.

6. String of Bananas (Senecio radicans)

De String of Bananas is een andere eyecatcher, bekend om zijn eetbare, hangende vruchten en een gemakkelijke plant om te verzorgen. Het past goed bij een eenvoudige, minimalistische inrichting.

7. Hartvormige Philodendron (Philodendron cordatum)

Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft mooie, hartvormige bladeren in een diepe, glanzende kleur.

In conclusie, hangplanten zijn niet alleen een geweldige oplossing voor binnenhuisdecoratie, maar ook voor de gezondheid van de mens. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en niet te duur. Met zoveel unieke en mooie soorten om uit te kiezen, is de kans groot dat er een perfecte plant is voor jouw kamer en interieur. Voeg wat groen toe aan je woning en verbeter je stemming met deze prachtige hangende planten.

Plaats een reactie