Een wespennest op hoogte verwijderen

Een wespennest op hoogte verwijderen

Wanneer de temperaturen beginnen op te lopen, zie je ook steeds meer insecten voorbij komen. Libelle’s en gezellig kwetterende vogels daar wordt iedereen blij van, maar als je last hebt van een wespennest in je tuin dan is dat een stuk minder prettig. Het is dan ook niet gek dat je hier vanaf wilt. De beste manier om daar vanaf te komen is om een professional in te schakelen, toch zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om zelf eens op onderzoek uit te gaan.

Dit kun je het beste doen om zelf een wespennest te verwijderen

Wanneer je een wespennest in je tuin gevonden hebt, dan is de eerste stap om het wespennest overdag goed in de gaten te houden. Hoeveel wespen zitten er in het nest, wat zijn ze aan het doen? Overdag zijn wespen actief, s’avonds dan gaan ze allemaal in het nest zitten en zijn ze minder actief. Dit is dan ook het voor jou om naar het nest toe te gaan, met een telescoopladder of een rolsteiger kun je goed bij een wespennest dat hoog zit. Het is erg belangrijk dat je een stevige ladder of rolsteiger gebruikt zodat je er bij een onverwachte beweging stevig op kunt blijven staan en er geen ongelukken gebeuren.

Wat trek je aan wanneer je een wespennest gaat verwijderen?

Wanneer je, als het avond is, naar het wespennest toe gaat dan is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Het dragen van beschermende kleding is enorm belangrijk, wespen kunnen namelijk agressief worden als ze zich bedreigd voelen. Wanneer ze agressief worden kunnen ze in de aanval gaan, ze gaan dan steken. Naast het dragen van beschermende kleding is het ook erg belangrijk om je hoofd en je gezicht te beschermen door het te bedekken. Het verwijderen van het wespennest kan het best in een rustige omgeving gedaan worden. Zorg er daarom voor dat er geen andere mensen, kinderen of dieren in de buurt zijn. Zorg daarnaast ook voor een goede vluchtroute wanneer de wespen toch onverhoopt agressief worden.

In sommige gevallen is het niet nodig om een wespennest te verwijderen. Wanneer het wespennest op een plek zit waar het rustig is en waar men er niet direct last van heeft, dan kun je er ook voor kiezen om het nest daar te laten zitten. Een wespennest wordt maar één jaar gebruikt, daarna wordt er op een nieuwe plek een nest gebouwd.

Wil je toch dat het nest weggaat en durf je het zelf niet te verwijderen? Dan kun je een expert bellen, ook kun je proberen om de wespen met geuren die ze onaangenaam vinden zelf weg te jagen. Wespen houden bijvoorbeeld niet van de geur van kruidnagel, citroen en geranium. Wespen houden wél van zoete geuren en van vlees, het kan dan ook helpen wanneer je zoete drankjes en vlees niet te lang buiten laat staan of afsluit. Wanneer je buiten eet en drinkt is het altijd belangrijk om goed te kijken voordat je een hap of een slok neemt.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste om te doen wanneer je een wespennest in je tuin ontdekt?

Het beste is om een professional in de arm te nemen.

Wat moet je doen wanneer jij zelf een wespennest wilt verwijderen?

Wanneer je een wespennest in je tuin gevonden hebt, dan is de eerste stap om het wespennest overdag goed in de gaten te houden. Hoeveel wespen zitten er in het nest, wat zijn ze aan het doen? Overdag zijn wespen actief, s’avonds dan gaan ze allemaal in het nest zitten en zijn ze minder actief. Dit is het beste tijd om het nest te verwijderen.

Wanneer een nest hoog in een boom zit, wat heb je dan nodig om veilig het wespennest te verwijderen.

Een telescoopladder of een rolsteiger zijn prima te gebruiken wanneer je hoog moet klimmen.

Wat trek je aan bij het verwijderen van een wespennest?

Het dragen van beschermende kleding is enorm belangrijk, wespen kunnen namelijk agressief worden als ze zich bedreigd voelen. Wanneer ze agressief worden kunnen ze in de aanval gaan, ze gaan dan steken. Naast het dragen van beschermende kleding is het ook erg belangrijk om je hoofd en je gezicht te beschermen door het te bedekken.

Waar houden wespen wel en niet van?

Wespen houden bijvoorbeeld niet van de geur van kruidnagel, citroen en geranium. Wespen houden wél van zoete geuren en van vlees, het kan dan ook helpen wanneer je zoete drankjes en vlees niet te lang buiten laat staan of afsluit. Wanneer je buiten eet en drinkt is het altijd belangrijk om goed te kijken voordat je een hap of een slok neemt.

Plaats een reactie