Dragon kweken

Dragon kweken: een gids voor beginners

Dragon, ook bekend als drakenkruid, is een smaakvol en gezond kruid dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. Het heeft een sterke smaak die doet denken aan anijs en munt. Dragon kan vers of gedroogd worden gebruikt en is een favoriet bij veel koks vanwege de unieke smaak en aroma. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je dragon kunt kweken in je eigen tuin, zodat je altijd verse en smaakvolle dragon bij de hand hebt.

Stap 1 – Kies de juiste locatie

Kies een zonnige plek in je tuin om dragon te kweken. Dragon houdt van zon en heeft minstens 6 uur per dag nodig. Het kan echter ook groeien in halfschaduw.

Stap 2 – Voorbereiding van de grond

Dragon groeit het beste in goed doorlatende grond met een pH tussen 6,0 en 7,5. Als je grond te zuur is, voeg dan wat kalk toe om de pH te verhogen. Voeg ook compost of organische meststof toe om de voedingsstoffen in de grond te verrijken.

Stap 3 – Planten

Plant dragon zaailingen in het voorjaar of in de herfst. Zet de zaailingen ongeveer 30 cm uit elkaar en plant ze op dezelfde diepte als ze in de container zaten. Zorg ervoor dat de grond goed is bevochtigd voordat je de zaailingen plant.

Stap 4 – Water geven

Dragon houdt niet van te veel water. Geef het regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet doordrenkt.

Stap 5 – Onderhoud

Dragon heeft weinig onderhoud nodig. Houd het onkruidvrij en controleer af en toe op insectenplagen. Geef het af en toe wat extra meststoffen om de groei te stimuleren.

Stap 6 – Oogsten

Dragon kan worden geoogst zodra het blad donkergroen is. Knip het blad af van de plant en gebruik het vers of droog het voor later gebruik. Dragon kan ook worden ingevroren om het langer te bewaren.

Veelgestelde vragen over dragon

1. Heeft dragon veel zonlicht nodig?
Ja, dragon heeft minstens 6 uur per dag zonlicht nodig.

2. Hoe vaak moet ik dragon water geven?
Geef dragon regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet doordrenkt.

3. Wat zijn de beste grondomstandigheden voor dragon?
Dragon groeit het beste in goed doorlatende grond met een pH tussen 6,0 en 7,5.

4. Wanneer kan ik dragon oogsten?
Dragon kan worden geoogst zodra het blad donkergroen is.

5. Hoe kan ik dragon bewaren?
Dragon kan worden gebruikt verse of droog. Het kan ook worden ingevroren om het langer te bewaren.

Conclusie

Dragon kweken is eenvoudig en vereist weinig onderhoud. Kies een zonnige plek in je tuin met goed doorlatende grond en zorg ervoor dat je de plant regelmatig water geeft. Oogst de dragon zodra het blad donkergroen is en bewaar het vers, gedroogd of ingevroren. Met deze eenvoudige instructies kun je je eigen dragon kweken en altijd voorzien zijn van verse, smaakvolle kruiden om in je gerechten te gebruiken.

Plaats een reactie