De voordelen van afbreekbaar kunstgras voor het milieu

De voordelen van afbreekbaar kunstgras voor het milieu

Je bent je er waarschijnlijk van bewust dat het kiezen van afbreekbaar kunstgras boven natuurgras jaarlijks tienduizenden liters water kan besparen. Hoewel dit algemeen bekend is, lijken sommige andere voordelen van duurzaam kunstgras niet zo bekend te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de keuze voor dit nieuwe product van TopKunstgras je kan helpen het aantal wegwerpplastics dat je aanschaft te verminderen? Of dat het kan helpen verontreinigende stoffen uit je lokale watervoorziening te houden? Laten we eens kijken naar drie manieren waarop kunstgras het milieu ten goede komt, maar ook jou ten goede komt.

Minder chemicaliën

Natuurlijke grasvelden vergen nogal wat onderhoud om ze gezond te houden en er op hun best uit te zien. Dit omvat vaak meststoffen, pesticiden, herbiciden en fungiciden. Dit betekent chemicaliën op je gazon, dat wil zeggen chemicaliën rond je kinderen, huisdieren en andere familieleden en gasten. Het betekent ook dat deze chemicaliën met kleine pootjes en voetjes in je huis worden gevolgd. Voor het milieu betekent dit dat er meer chemicaliën in de bodem en in de lucht terechtkomen en dat het water wordt vervuild doordat het water in de regenafvoeren terechtkomt. Als je recyclebaar kunstgras kiest in plaats van conventioneel gras, betekent dit dat er minder chemicaliën worden gebruikt bij het onderhoud van je tuin en dat je minder chemicaliën in de bodem, de lucht en het water stopt.

Verminderd energieverbruik en luchtvervuiling

Een van de vele voordelen van afbreekbaar kunstgras is dat het nooit gemaaid of afgekant hoeft te worden. Dit bespaart je tijd, omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het onderhoud van je gazon. Het bespaart je bovendien geld, omdat je geen brandstof hoeft te kopen voor een grasmaaier of elektriciteit hoeft te gebruiken om een kantensnijder van stroom te voorzien. Met betrekking tot het milieu helpt het feit dat je geen elektrische apparatuur nodig hebt om voor je gazon te zorgen, energie te besparen, het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en je ecologische voetafdruk en bijdrage aan de luchtvervuiling te verkleinen. Het produceren, transporteren en installeren van kunstgras kost energie en draagt bij aan de CO2-uitstoot; er is echter nog steeds een algehele reductie als je de eenmalige productie, het transport en de installatie van afbreekbaar kunstgras vergelijkt met de voortdurende onderhoudsbehoeften die een natuurlijk grasveld gedurende dezelfde levensduur zou hebben.

Waterbehoud

Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat “de milieueffecten van kunstgrasvelden lager waren dan die van vergelijkbare grasvelden” gedurende de levenscyclus van afbreekbaar kunstgras. De meest bekende reden hiervoor is de aanzienlijke waterbesparing die mogelijk is met kunstgras. De Association of California Water Agencies (ACWA) meldt dat een natuurlijk grasveld van 1.000 vierkante meter elk jaar ongeveer 35.000 liter water nodig heeft om groen en gezond te blijven. Als je de schatting meetelt dat mensen hun landschap tot wel 60% te veel water geven, verbruikt datzelfde gazon jaarlijks tot wel 75.000 liter water. Door een natuurlijk grasveld te vervangen door een duurzaam kunstgrasveld kun je dus jaarlijks tussen de 35.000 en 75.000 liter water besparen.

 

Veelgestelde vragen

Komt kunstgras het milieu ten goede?

Ja, er komen door het gebruik van kunstgras minder chemicaliën in de natuur. Ook zorgt het voor minder waterverbruik, energie en luchtvervuiling.

Minder chemicaliën, hoe moet je dat zien?

Natuurlijke grasvelden vergen nogal wat onderhoud om ze gezond te houden en er op hun best uit te zien. Dit omvat vaak meststoffen, pesticiden, herbiciden en fungiciden. Dit betekent chemicaliën op je gazon, dat wil zeggen chemicaliën rond je kinderen, huisdieren en andere familieleden en gasten.

Wat is nog meer belangrijk bij de aanschaf van afbreekbaar kunstgras?

Een van de vele voordelen van afbreekbaar kunstgras is dat het nooit gemaaid of afgekant hoeft te worden. Geeft minder onderhoud en er hoeft geen benzine of stroom te worden gebruikt om je grasmaaier of elektrische kantenmaaier te gebruiken. Minder luchtvervuiling..

Nog een belangrijk voordeel bij het gebruik van kunstgras is?

Afbreekbaar kunstgras zorgt er voor dat je vele liters water bespaart. In de zomermaanden wordt erg veel water gebruikt om gras groen te houden.

Plaats een reactie