Cactus tekenen

Cactussen zijn populaire planten om te tekenen omdat ze een interessante vorm en textuur hebben en ze in verschillende maten en vormen voorkomen. Hieronder volgt een stappenplan om een eenvoudige cactus te tekenen:

Stap 1: Schets de basisvorm.

Begin met het tekenen van een ovale vorm voor de basis van de cactus. Dit zal de stam of het lichaam van de cactus voorstellen. Maak de ovale vorm breed genoeg om later de armen of takken van de cactus aan toe te kunnen voegen. De grootte en vorm van de ovale vorm bepaalt de grootte en vorm van de cactus.

Stap 2: Schets de armen of takken.

Vanuit de bovenkant van de ovale vorm, teken je de armen of takken van de cactus. Cactussen hebben vaak meerdere armen die willekeurig rondom de stam groeien. Maak de armen niet te dun of te lang, anders is het moeilijk om later details toe te voegen.

Stap 3: Schets de doornen.

Cactussen zijn vooral bekend om hun doornen, dus het is belangrijk om deze details niet over te slaan. Teken kleine driehoekige vormen voor de doornen. Maak ze niet te groot of te dik, anders wordt het te druk. Teken een paar doornen op de armen en een paar op de stam, maar niet te veel, anders ziet het er onnatuurlijk uit.

Stap 4: Schets het detail op de armen.

Cactussen hebben vaak een patroon op hun armen dat bestaat uit kleine ronde, ovale, driehoekige of ruitvormige structuren. Teken deze patronen op de armen om het er realistischer uit te laten zien. Maak de patronen niet te groot, anders wordt het te druk.

Stap 5: Schets de bloemen.

Sommige cactussen hebben bloemen, dus het is leuk om deze toe te voegen aan je tekening. Teken kleine cirkelvormige bloemen op de top van de armen. Maak de bloemen niet te groot, anders overweldigen ze de cactus.

Stap 6: Breng contrast aan.

Gebruik een donkerdere lijn om de omtrek van de cactus te tekenen om de vorm eruit te laten springen. Voeg schaduw toe aan de delen van de cactus die van het licht af zijn. Dit kan worden bereikt door lagen tekeningen op elkaar aan te brengen en een potlood te gebruiken met verschillende hardheden. Je kan ook met contrast werken door een donkere kleur toe te voegen aan de randen van de cactus.

Stap 7: Voeg details toe.

Voeg kleine details toe zoals kleine gaatjes of puntjes die je vaak op een cactus ziet. Vergeet niet om detail in de doornen te brengen, zodat ze er realistischer uitzien. Ten slotte kan je wit gebruiken om enkele hoogtepunten aan te brengen, zoals aan de randen van de doornen.

In principe is het tekenen van een cactus vrij eenvoudig en kan iedereen het. Of je nu een beginner of een professional bent, het is altijd leuk om een cactus te tekenen en er vervolgens jouw eigen draai aan te geven. Het belangrijkste is om geduld te hebben en te blijven oefenen. Wie weet creƫer je zo wel de volgende perfecte tekening van een cactus!

Plaats een reactie