Boerenjasmijn snoeien

Boerenjasmijn snoeien

Boerenjasmijn Snoeien

Boerenjasmijn wordt vooral gewaardeerd vanwege de fantastische geur en mooie bloemen in de lente- en zomermaanden. Maar om ervoor te zorgen dat de boerenjasmijn elk jaar weer kan bloeien en er op zijn best uitziet, is het belangrijk om te snoeien.

Wat is boerenjasmijn

Boerenjasmijn, ook wel Philadelphus genoemd, is een struik die vrij groot kan worden. Het heeft prachtige witte bloemen die een exotische geur verspreiden. Het is een winterharde plant die kan overleven in klimaten tot zone 4. Deze struik is gemakkelijk te kweken en te onderhouden.

Waarom boerenjasmijn snoeien

Boerenjasmijn snoeien is nodig om de grootte van de plant te beheersen. Als je de oude takken niet snoeit, kunnen deze afbreken en kan de plant er verwaarloosd uitzien. Snoeien zorgt ervoor dat de bloemen in de toekomst beter zullen bloeien. Tevens kan dit helpen om de plant in vorm te houden en zijn algehele gezondheid te verbeteren.

Beste tijd om te snoeien

Boerenjasmijn snoeien moet gebeuren in de late zomer of vroege herfst, net nadat de plant is uitgebloeid. Dit geeft voldoende tijd voor de plant om te herstellen voordat de winter invalt. Snoei de plant niet in de lente of zomer, omdat dit kan leiden tot minder bloemen.

Hoe boerenjasmijn snoeien

Boerenjasmijn snoeien is relatief eenvoudig. Begin altijd door dode, beschadigde en zieke stengels te verwijderen. Vervolgens kun je de takken snoeien om de grootte van de plant te beheersen. Knip niet meer dan een derde van de plant af. Snoei boven de knoppen om de plant te stimuleren nieuwe takken te vormen. Zorg ervoor dat je het snoeigereedschap scherp houdt voor een nette en gezonde snede.

Tips voor het snoeien

– Zorg altijd voor een schoon snoeigereedschap om de plant niet te beschadigen.
– Vermijd snoeien tijdens de lente en zomer.
– Snoei niet te diep in de kern van de plant, laat minimaal vijf grote takken staan om de plant gezond te houden.
– Snoei scheuten die groeien onder de basis van de struik.

Veelgemaakte fouten

Een veelgemaakte fout bij het snoeien van boerenjasmijn is te diep snoeien. Dit kan ertoe leiden dat de plant niet meer bloeit. Een andere veelgemaakte fout is snoeien op het verkeerde moment. Snoeien in de lente of zomer kan de bloei van de plant verminderen.

Boerenjasmijn soorten

– Philadelphus Virginal
– Philadelphus Damesblanche
– Philadelphus Snowflake
– Philadelphus coronarius

Conclusie

Boerenjasmijn is een mooie en geurige aanvulling op elke tuin. Door regelmatig te snoeien zorg je ervoor dat de plant er op zijn best uitziet en elk jaar weer betere bloemen geeft. Boerenjasmijn snoeien is eenvoudig, mits het op het juiste moment en op de juiste manier wordt gedaan.

Veelgestelde vragen

Hoe groot kan boerenjasmijn worden?

Boerenjasmijn kan wel 2-3 meter hoog worden.

Waarom groeit mijn boerenjasmijn niet?

Boerenjasmijn groeit niet als het niet op de juiste plek staat (te weinig zon of te veel schaduw) of als het niet voldoende water krijgt.

Hoe vaak moet ik mijn boerenjasmijn snoeien?

Snoei je boerenjasmijn minstens één keer per jaar na de bloei.

Is boerenjasmijn giftig?

Nee, boerenjasmijn is niet giftig.

Kan boerenjasmijn binnenshuis groeien?

Boerenjasmijn is een struik die het beste buiten groeit, maar kan wel binnenshuis als kamerplant worden gehouden.

Plaats een reactie