Bijzondere kamerplanten

Kamerplanten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook goed voor de gezondheid. Ze zuiveren de lucht en brengen rust en sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kamerplanten, maar sommige zijn net iets specialer dan anderen. In dit artikel bespreken we enkele bijzondere kamerplanten die zeker de moeite waard zijn om aan je collectie toe te voegen.

1. Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa staat ook wel bekend als de gatenplant. Deze kamerplant heeft opvallende bladeren met gaten erin. De plant is erg makkelijk in onderhoud en groeit snel. Zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water en bemest hem eens in de zoveel tijd. De Monstera Deliciosa is niet alleen een mooie kamerplant, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking.

2. Strelitzia

De Strelitzia, ook wel paradijsvogelbloem genoemd, is een bijzondere kamerplant met grote felgekleurde bloemen. De plant kan wel anderhalve meter hoog worden en heeft veel ruimte nodig. Zet hem op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Geef hem regelmatig water en bemest hem eens in de zoveel tijd. Als je geduld hebt, zal de plant na een paar jaar bloeien en krijg je prachtige bloemen te zien.

3. Calathea

De Calathea is een kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren hebben vaak een patroon of een ander kleurverloop. Als de plant blij is, vouwen de bladeren zich ’s avonds op als een handje en ’s ochtends weer open. Zet hem op een lichte plek zonder direct zonlicht. De Calathea houdt van vochtige lucht, dus besproei hem regelmatig met water. Geef hem matig water en zorg dat de grond vochtig blijft.

4. Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata, ook wel vioolbladplant genoemd, heeft grote bladeren die lijken op een viool. Het is een makkelijke plant in onderhoud en doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef hem regelmatig water en bemest hem eens in de zoveel tijd. De plant heeft een luchtzuiverende werking en brengt rust in huis.

5. Cactus

Cactussen zijn hip en happening. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en passen in vrijwel elk interieur. Cactussen hebben niet veel water nodig en zijn daarom heel makkelijk in onderhoud. Zet ze op een lichte plek en geef ze af en toe wat water. Het is wel belangrijk om op te letten dat je geen prik krijgt van de stekels.

Kamerplanten zijn een aanwinst voor elk huis. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een positief effect op de gezondheid. Kies een plant die past bij jouw interieur en verzorg hem goed. Zo kun je nog jaren genieten van je bijzondere kamerplant.

Plaats een reactie