Anthurium

Als u op zoek bent naar een plant die uw huis of kantoor opfleurt en gemakkelijk te verzorgen is, zoek dan niet verder dan anthuriums. Deze prachtige planten, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Zuid-Amerika, zijn de perfecte keuze voor elke tuinier en plantenliefhebber. In dit artikel leert u alles wat u moet weten over anthuriums, van de verschillende soorten tot hoe u ze moet verzorgen.

Wat is anthurium?

Anthurium is een geslacht van meer dan 1.000 bloeiende planten die deel uitmaken van de familie Araceae. Ze worden vaak gekweekt vanwege hun opvallende bloemen, die kunnen variëren in kleur van wit en roze tot rood en oranje. Anthuriums hebben grote groene bladeren die een aantrekkelijke achtergrond vormen voor hun felgekleurde bloemen.

Verschillende soorten anthurium

Er zijn meer dan 1.000 soorten anthuriums, maar de meest voorkomende zijn de Andreanum en Scherzerianum. De Andreanum heeft grote, sappige bladeren en produceert min of meer continue bloemen, terwijl de Scherzerianum compactere bladeren heeft en bloemen produceert in trossen.

Verzorging van anthuriums

Anthuriums zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel water nodig. Ze doen het goed in een vochtige omgeving, dus het is belangrijk om ze regelmatig te besproeien. Het is ook belangrijk om de plant in een goed doorlatende grond te plaatsen en ervoor te zorgen dat deze voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

Water geven

Geef anthuriums eens per week water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Als de grond te nat wordt, kan dit leiden tot wortelrot en de dood van de plant.

Licht

Anthuriums hebben helder, indirect licht nodig om te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam dat niet direct op het oosten of westen gericht is, om te voorkomen dat de plant te veel direct zonlicht krijgt.

Temperatuur

Anthuriums doen het het best bij temperaturen tussen 20 en 28 graden Celsius. Als de temperatuur te laag wordt, kan dit leiden tot gebrekkige groei en bloei.

Voeding

Geef uw anthuriums eens per maand een beetje vloeibare meststof om de groei en bloei te stimuleren.

Anthuriums kopen

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van anthuriums, kunt u deze gemakkelijk online bestellen bij verschillende tuincentra en plantenwinkels. Zorg ervoor dat u kiest voor een jonge plant die nog niet te groot is, omdat deze gemakkelijker te verzorgen is.

Veelgestelde vragen

1. Zijn anthuriums giftig voor huisdieren?
Ja, anthuriums bevatten calciumoxalaat kristallen die irriterend zijn voor de mond en het spijsverteringskanaal van huisdieren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van huisdieren te houden.

2. Zijn anthuriums geschikt voor zowel binnen als buiten?
Anthuriums doen het het best binnenshuis en zijn niet geschikt voor buitenplanten vanwege hun gevoeligheid voor kou en wind.

3. Zijn anthuriums gemakkelijk te verzorgen?
Ja, anthuriums zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel water nodig. Ze doen het goed in een vochtige omgeving, dus het is belangrijk om ze regelmatig te besproeien.

4. Hoe vaak moet ik mijn anthurium besproeien?
Het is aan te bevelen om uw anthurium eenmaal per dag te besproeien om ervoor te zorgen dat de bladeren vochtig blijven.

5. Hoe groot wordt een anthurium?
Anthuriums kunnen variëren in grootte van enkele centimeters tot meer dan een meter. Het is belangrijk om een ​​plant te kiezen die past bij de grootte van uw kamer en de grootte van de pot waarin u deze wilt planten.

Conclusie

Anthuriums zijn een mooie en gemakkelijk te verzorgen plant die een geweldige aanvulling kunnen zijn op elke kamer of kantoor. Door hun opvallende bloemen en weinig veeleisende verzorgingsbehoeften zijn ze de perfecte keuze voor elke plantenliefhebber. Voeg anthuriums toe aan uw plantencollectie en geniet van hun schoonheid en levendige kleuren.

Plaats een reactie