Anthurium clarinervium

Anthurium clarinervium is een opvallende en unieke kamerplant die steeds meer populariteit wint onder plantenliefhebbers. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over deze plant, van de oorsprong tot de verzorging. Lees verder om meer te weten te komen over deze nieuwe ster in het plantenrijk.

Wat is Anthurium clarinervium?

De Anthurium clarinervium is een tropische plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika. Het behoort tot de familie van Anthurium planten en wordt ook wel paarse Anthurium genoemd vanwege de bijzondere paarse nerven op het diepgroene blad. Het is tevens een van de grootste Anthurium soorten en kan in uitstekende omstandigheden wel 90 cm hoog worden.

Waarom is de Anthurium clarinervium zo populair?

De populariteit van de Anthurium clarinervium is te danken aan het feit dat de plant redelijk eenvoudig te verzorgen is. Daarnaast is het blad van de plant uniek qua structuur en vorm en daardoor een echte eyecatcher voor in huis. Daarnaast past de plant perfect in de huidige woontrends vanwege zijn opvallende verschijning.

Hoe verzorg je de Anthurium clarinervium?

Licht en temperatuur

De Anthurium clarinervium houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius.

Water geven

Geef de Anthurium clarinervium regelmatig water. Zorg ervoor dat de aarde licht vochtig blijft en geen water blijft staan in de pot.

Voeding

Geef de plant in de lente en zomermaanden om de twee weken voeding. In de wintermaanden is het genoeg om de plant één keer per maand voeding te geven.

Verpotten

De Anthurium clarinervium hoeft niet vaak verpot te worden, een keer per paar jaar is voldoende.

Hoe vermeerder je de Anthurium clarinervium?

Je kunt de Anthurium clarinervium vermeerderen door middel van stekken. Snijd met een scherp en schoon mes een stuk van ongeveer 15 cm van een bladsteel af. Zorg dat er minimaal twee knoppen aan zitten. Plaats de stek in een potje met vochtige potgrond en houdt de grond vochtig. Na ongeveer 4-6 weken zullen er wortels ontstaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Anthurium clarinervium?

Bij de aanschaf van een Anthurium clarinervium is het belangrijk om te letten op de gezondheid van de plant. Kijk of er geen ziektes of plagen op de plant zitten en controleer de wortels. Bij twijfel kun je het beste advies vragen bij een specialist.

Veelgestelde vragen over Anthurium clarinervium

1. Wanneer bloeit de Anthurium clarinervium?

De Anthurium clarinervium staat vooral bekend om zijn opvallende bladeren en bloeit zelden. Als de plant toch gaat bloeien, dan krijgt hij kleine, witte bloemen.

2. Wat is de beste standplaats voor een Anthurium clarinervium?

Een lichte standplaats zonder direct zonlicht is de beste plek voor een Anthurium clarinervium.

3. Is de Anthurium clarinervium giftig voor huisdieren?

Ja, de Anthurium clarinervium is giftig voor huisdieren. Zorg er dus voor dat huisdieren niet in de buurt kunnen komen van de plant.

4. Hoe groot kan een Anthurium clarinervium worden?

In gunstige omstandigheden kan een Anthurium clarinervium wel 90 cm hoog worden.

5. Hoe vaak moet ik mijn Anthurium clarinervium verpotten?

Een Anthurium clarinervium hoeft maar eens per paar jaar verpot te worden.

Plaats een reactie