Beste muizengif kopen

Beste muizengif kopen

Wanneer we last hebben van grote hoeveelheden muizen, spreken we van een muizenplaag. Erg vervelend als dat nou net jou woning of bedrijfspand raakt. Je kunt door muizen ernstige gezondheidsrisico’s krijgen. Urine, uitwerpselen en speeksel kunnen ziektes verspreiden. Eén of twee muizen kunnen uitgroeien tot een grote muizenplaag. Het zijn niet alleen de gezondheidsrisico’s maar ook de schade die ze kunnen toebrengen. Knagen aan bedradingen en voorraden die liggen opgeslagen in een bedrijf kunnen door een muis worden aangevreten. Het is niet zozeer het eten van voedsel maar het kapot knagen van dozen met voedsel. Zakken graan kunnen bijvoorbeeld niet meer worden gebruikt wanneer deze zijn aangeknaagd door muizen. Wordt dit toch gebruikt dan kunnen er ziektes ontstaan.

Ziektes

Leptospirose

Deze ziekte wordt ook wel de ziekte van Weil genoemd. Kan worden overgedragen door ratten maar ook door de muis. Je kan worden besmet door de urine van de muis.

Salmonella

Salmonella is een bacterie die wordt verspreid door keutels van muizen. Het veroorzaakt voedselvergiftiging. Voedselvergiftiging ben je ontzettend ziek van en kan worden voorkomen door muizen te doden of te vangen. Muizenkeutels worden ontdekt in de looppaden van de muis en in keukenkastjes en op het aanrecht.

Hantavirus

Dit virus wordt evenals de salmonellabacterie door muizenkeutels verspreid. Hantavirussen veroorzaken griepachtige verschijnselen en geven nier- en leverklachten.

Signalen

Omdat muizen ’s nachts op pad gaan heb jij als huiseigenaar of bedrijfsmanager niet snel in de gaten dat er muizen in het pand aanwezig zijn. Je komt muizen overdag praktisch niet tegen. Hoor je ’s avonds krassende geluiden op bijvoorbeeld de zolder, dan is het verstandig om op onderzoek uit te gaan. Er zijn nog meer signalen waar je op moet letten. Let op verpakkingen die beschadigd zijn en hangt er een vreemde geur in bepaalde ruimtes? Vooral in de grote stad zijn muizen actief. Muizen hebben het vooral gemunt op de keuken, speelruimtes van kinderen. In bedrijven worden signalen gezien in productieruimtes en magazijnen. Vooral in een bedrijf waar een grote muizenkolonie woont, is het oppassen geblazen. Doordat muizen aan elektriciteitskabels knagen kan er kortsluiting ontstaan en brand uitbreken. Het is dus echt zaak om de muizen te bestrijden. Door goed op signalen te letten kunnen plaatsen waar de muizen zitten snel worden opgespoord. Let op: Knaagschade en muizenkeutels, maar ook muizennesten, krassende geluiden en buiksmeer. Soms zie je dode muizen, ontdek je een sterke urinegeur en zijn er poot- en staartafdrukken. Heb je een aantal van deze signalen ontdekt dan kun je aan de slag met bijvoorbeeld muizengif.

Buiksmeer

Eén van de signalen die opvallen is het ontdekken van buiksmeer. Muizen lopen meestal dezelfde looproutes. Tijdens het lopen komen de buik en vacht langs de grond. Vuil en vet verzameld zich op de buik en laat strepen na op de muur of de vloer. Een grote muizenplaag veroorzaakt veel ophopingen van vuil en stof, urine en buiksmeer van muizen. Ophopingen van dit vuil wordt urinepilaren genoemd.

Muizen verjagen

Natuurlijk is het de allerbeste manier om muizen te vangen en in de natuur vrij te laten. Maar wanneer je een bedrijf hebt waar té veel muizen aanwezig zijn, is het toch de beste manier om óf een expert in de arm te nemen óf gebruik te maken van muizengif. Een bedrijf kan ernstige schade ondervinden van allerlei soorten knaagdieren. Muizen hebben vrij scherpe tanden en kunnen kabels, plastic en deuren kapot knagen. Ook kunnen er voedingsmiddelen en goederen worden besmet. Omdat muizen buiksmeer verzamelen op hun buik zijn ze in staat om bacteriën en ziektes over te brengen.

Nadelige gevolgen van een muizenplaag

Wanneer bij klanten bekend is dat er een muizenplaag in het bedrijf heerst, kan de klant vertrekken. Vooral bedrijven die voedingsmiddelen hebben opgeslagen zijn de dupe van een muizenplaag. De schade aan etenswaren en goederen is vaak niet te overzien. De goede reputatie staat op het spel en er is gevaar voor de gezondheid van werknemers en klanten. Soms is het niet te voorkomen dat een bedrijf tijdelijk moet sluiten omdat de wettelijke normen in het geding zijn.

Muskill Muizengif

Is de ellende nog enigsinds te overzien, dan is het een goede optie om zelf met het beste muizengif aan de slag te gaan. In één verpakking Muskill zit maar 100 gram gif. Muskill is één van de beste soorten muizengif wat overal ingezet kan worden.

Muizenkorrels

Gifsoorten voor muizen bestaan meestal uit korrels. De korrel zijn over het algemeen haver-en of graankorrels waar muizen uiteraard dol op zijn. De lokdoosjes zijn bedoeld om de korrels in te deponeren. Dit is om het mensen wat moeilijker te maken direct in contact te komen met de giftige korrels. Voorzichtigheid is in deze geboden! Vooral met kleine kinderen moet goed worden opgelet. Ook katten en honden mogen geen toegang krijgen tot de lokdoosjes. Zorg dat ze uit het zicht staan en dat kinderen en huisdieren er niet bij kunnen. Wanneer dit product veilig wordt gebruikt is het een ideale muizenverdelger.

Soorten muizen

Er zijn een drietal muizen die kan worden aangetroffen in een bedrijfspand of woning. De huismuis veroorzaakt meestal de belangrijkste risico’s.

 • Bosmuis

De bosmuis heeft een zandkleurige vacht met oranjebruine tinten op de rug en de kop. De buik is wit en de zijkanten zijn geelachtig van kleur. Op de borstkas loopt een dunne, gele streep. Deze grote muis is, wanneer deze volwassen is 7 tot 11 cm. Zijn staart is net zo lang als zijn lichaam. Spitse snuit, grote uitstaande oren en grote zwarte ogen.

 • Huismuis

De huismuis kan 9.5 cm lang zijn met een evenzo lange staart. Er zijn huismuisjes van 12 gram maar ook zijn er exemplaren die 30 gram wegen. Huismuizen hebben kleine poten, grote ogen en oren.

 • Veldmuis

Veldmuizen zien er dan weer heel anders uit dan de huis- en bosmuis. Ze hebben een wat gedrongen, mollige lichaamsbouw en een vrij korte staart. Deze is niet meer dan 5 centimeter lang. De kleur van een veldmuis is roodachtig, tot donkerbruin. Ze kunnen een gewicht bereiken van 50 gram.

Veelgestelde vragen

 1. Wat is een muizenplaag?
  Een muizenplaag treedt op wanneer er een grote overvloed aan muizen is in een bepaalde omgeving, zoals een woning of bedrijfspand. Dit kan ernstige problemen veroorzaken, waaronder gezondheidsrisico’s en materiële schade.
 2. Hoe kunnen muizen gezondheidsrisico’s veroorzaken?
  Muizen kunnen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen doordat hun urine, uitwerpselen en speeksel ziektes kunnen verspreiden. Contact met deze lichaamsvloeistoffen kan leiden tot infecties en ziektes bij mensen.
 3. Wat voor schade kunnen muizen toebrengen?
  Muizen kunnen schade veroorzaken door te knagen aan bedradingen en opgeslagen voorraden in bedrijven. Ze richten zich vaak op voedselopslag en kunnen graan- en voedselzakken beschadigen, waardoor deze onbruikbaar worden en ziektes kunnen ontstaan.
 4. Welke ziektes kunnen door muizen worden overgedragen?
  Muizen kunnen ziektes overdragen zoals leptospirose (ook bekend als de ziekte van Weil), salmonella en hantavirus. Deze ziektes kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen.
 5. Wat zijn de signalen van een muizenplaag?
  Signalen van een muizenplaag zijn onder andere knaagschade, muizenkeutels, muizennesten, krassende geluiden, buiksmeer (strepen veroorzaakt door de buik van muizen langs oppervlakken), en een onaangename geur.
 6. Hoe kan ik muizen verjagen?
  Muizen kunnen worden verjaagd door professionele hulp in te schakelen of door het gebruik van muizengif. Het is van groot belang om muizen te bestrijden, vooral in bedrijven, om ernstige schade en gezondheidsproblemen te voorkomen.
 7. Wat zijn de nadelige gevolgen van een muizenplaag voor een bedrijf?
  Een muizenplaag kan leiden tot klantverlies, schade aan voorraden en voedsel, gezondheidsrisico’s voor werknemers en klanten, en in sommige gevallen kan een bedrijf tijdelijk moeten sluiten om aan wettelijke normen te voldoen.
 8. Welke producten kunnen helpen bij het bestrijden van muizen?
  Producten zoals Muskill Muizengif en muizenkorrels zijn effectieve methoden om muizen te bestrijden. Deze gifsoorten bestaan meestal uit korrels die aantrekkelijk zijn voor muizen en in lokdoosjes worden geplaatst voor veilig gebruik.
 9. Welke soorten muizen kunnen worden aangetroffen?
  In een bedrijfspand of woning kunnen verschillende muizensoorten voorkomen, waaronder de huismuis, bosmuis en veldmuis. Elke soort heeft specifieke kenmerken en eigenschappen.

Plaats een reactie