Beste diervriendelijke muizenval

Beste diervriendelijke muizenval

Een heel vervelend ongedierte in je huis is de muis. Etenswaren zijn niet meer veilig want muizen zijn slim en hebben snel door waar onbedekte voedingswaren liggen. En niet alleen etenswaren vinden ze prettig om op te kauwen maar ook isolatiemateriaal en kabels vinden ze heerlijk om aan te knagen. Muizen vervuilen je huis met urine en uitwerpselen en kunnen ziektes overbrengen. Er zijn legio mogelijkheden om muizen te verjagen. Wil je het echter op een zo dier- en milieuvriendelijke manier? Klik dan op de onderstaande producten die onder deze tekst te vinden zijn. Het zijn de beste producten om op diervriendelijke manier muizen te verjagen.

Muizen voorkomen

Het is belangrijk om de omgeving voor de muis onaantrekkelijk te maken. Zorg er in eerste instantie voor dat ze niet door kieren en gaten naar binnen kunnen. Smeer deze dicht met speciale pasta om de muis buiten de deur te houden. Muizen komen niet alleen je huis binnen op zoek naar etenswaren maar ook om een nest te bouwen. En wanneer je 2 muizen eenmaal binnen hebt, dan zal er snel een grotere populatie ontstaan. Dus nesten maken moet worden voorkomen. Voedsel moet worden afgedekt en onbereikbaar worden voor de muis. Ze eten maar 5 gram voedsel per dag maar kunnen lang overleven zonder water. Granen, peulvruchten en noten zijn het lievelingskostje van de muis. Maar vetrijk voedsel vinden ze ook prima. Spek, kaas, boter en vet zijn erg aantrekkelijk om te eten.

Tips om een muizenplaag te voorkomen

Even wat tips op een rijtje om muizen geen kans te geven..

  • Géén voedsel open en bloot laten liggen. Berg op in harde plastic, glazen of bussen en dozen.
  • Probeer zo schoon mogelijk te zijn op vloeren. Zuig kruimels direct op.
  • Nooit etenswaren op het aanrecht laten staan. Zet deze afgedekt in een goed afsluitende kast of koelkast.
  • Ook de prullenbak moet goed afsluiten.
  • Kieren en spleten dichtsmeren met speciale pasta of gebruik staalwol. Bedenk dat een gaatje van 1 cm. al voldoende is om een muis binnen te krijgen.
  • Vogelvoer goed opbergen. Het is ook niet nodig om in de zomermaanden vogels te voeren. Vaak laten vogels voer liggen omdat er voldoende in de natuur is te vinden. Muizen komen op dit voer af en voor je het weet zitten ze in je woning.

Nooit gebruiken!

Bij wet zijn de lijmplankjes verboden. En terecht! Wanneer een muis op zo’n plankje komt zal hij niet meer kunnen vluchten. De muis zit vastgekleefd aan het plankje. Een muis zal proberen zijn pootjes door te bijten. Zeer dieronvriendelijk dus! De verkoop van deze plankjes is niet verboden. Schaf je zelf nooit dit soort middelen aan maar ga voor een diervriendelijke methode!

Diervriendelijke methodes

Hieronder vindt je een aantal methodes om muizen te vangen. Diervriendelijke wel te verstaan. Om muizen te lokken zal je iets eetbaars moeten gebruiken. Gebruik een muizenval die een muis in leven laat en gebruik als lokaas hazelnootpasta, pindakaas of havermout.

Een kantelval zorgt ervoor dat de muis levend wordt gevangen. Zet de gevangen muis op ongeveer 100 meter van je huis in de vrije natuur uit. Ze zitten dan ver genoeg van hun territorium om weer terug te keren.

Huismiddeltjes

Een aantal huismiddeltjes kunnen er voor zorgen dat muizen op afstand blijven. Kamille, lavendel, pepermunt, chilipeper en kruidnagel zijn een aantal goede voorbeelden die effect kunnen hebben op muizen. Het is wel aan te raden de geconcentreerde vorm te gebruiken. Etherische olie kan prima gebruikt worden om muizen af te schrikken.

De kat

Van nature zijn katten echte jagers. Een uitstekend middel om van muizen af te komen. Natuurvriendelijk omdat muizen vaak vertrekken zodra ze in de gaten hebben dat er een kat aanwezig is. Ze bemerken dit aan de geur die een kat verspreid. Een ernstige muizenplaag zal één kat echter niet de baas kunnen. Dan zal de kat als afschrikmiddel worden gebruikt. Het is geen garantie dat je snel van een muizenplaag afkomt door een kat aan te schaffen.

Diervriendelijkheid staat voorop!

Je kunt je de meest agressieve middelen aanschaffen om muizen te vangen. Dat is echter een beetje achterhaald. We willen toch met zijn allen een beetje goed zijn voor milieu en dier. Hier horen ook de muizen bij.

For Goods

Deze diervriendelijke muizenval is verkrijgbaar per 2 stuks. Een prima muizenverjager voor binnen en buiten. Dit model is actueel en is inclusief een functionele schoonmaakborstel.

De For Goods muizenval heeft een groot aantal voordelen zoals het eenvoudige gebruik. Iedereen snapt hoe deze muizenval werkt. Is geschikt voor binnen en buiten en hygiënisch. Er worden geen gifstoffen gebruikt dus milieuvriendelijk. Een diervriendelijk product omdat de muizen leven worden gevangen.

Een voordeel is ook dat je de muis niet met je handen hoeft aan te raken. Wanneer de muis is gevangen wandel je een gebied in waar geen huizen zijn en laat de muis uit de val glijden. Een duurzaam artikel omdat je de muizenval talloze malen kunt hergebruiken. Veilig voor mens en dier!

VerminBuster Muizenval

Een diervriendelijke muizenval waar je ook ratten mee kunt vangen. Is in de vorm van een emmertje en er kunnen met gemak 35 muizen tegelijk meester worden gemaakt. Wanneer je last hebt van ratten of muizen is dit heel erg vervelend. Behalve het doorknagen van snoeren en het opeten van voedsel, stinken de beestjes ook nog is enorm. Muizenurine is een doordringende lucht die je niet zomaar weg krijgt. Daarom snel met een diervriendelijke muizenval aan de slag. Deze herbruikbare val is geschikt voor het vangen van muizen en kleine ratten. Veilig, hygiënisch en diervriendelijk.

Diervriendelijke muizenval van VerminBuster met rechthoekige inloopval

Een gemakkelijk te plaatsen muizenval die je binnen en buiten kunt gebruiken. Herbruikbaar en milieubewust, dus geen muizen vangen met chemicaliën.

Steeds meer mensen willen muizen op een diervriendelijke manier vangen en vrij laten in de natuur. Deze VerminBuster zorgt er voor dat de muis levend wordt gevangen en daarna niet meer uit de val kan. Kijk dagelijks even in de muizenval of er een muis aanwezig is. Laat de muis of muizen vrij in de natuur. Minimaal 100 meter vanaf de plek waar je woont en ook waar geen andere huizen aanwezig zijn. Je wil natuurlijk niet dat je buren ineens last krijgen van dit ongedierte.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie