Beste bedwantsen spray

Beste bedwantsen spray

Bedwantsen spray is dé oplossing tegen bedwantsen. Bedwantsen zijn vervelende zespotige parasieten die leven van het bloed van mensen. Zoals je van de naam kan verwachten vind je bedwantsen voornamelijk.. in bed. De meeste sprays tegen bedwantsen zijn multi inzetbaar en kunnen bijvoorbeeld ook worden ingezet voor het bestrijden van mieren.

Wat zijn bedwantsen

Deze roodbruine insecten leven van het bloed van mens en dier. Ze zijn niet groter dan 6mm. Deze beestjes kunnen ontzettend hard lopen en zijn met het blote oog bijna niet te zien. Bedwantsen worden ook wel bedluizen of wandluizen genoemd. De Engelse benaming is “bedbug”.

Bedwantsen houden van het donker en zitten meestal in richels, naden en tussen spleten van planken. Bedden, meubels en matrassen vinden ze prettig om in te verblijven. Dit insect kan maanden zonder voedsel. Ze komen af op de lichaamswarmte en geurstoffen van mens en dier. Aan de uitwerpselen kun je zien dat er bedwantsen in je bed verblijven. Je ziet dan bruinzwarte puntjes op matrassen en lakens. Het is dan hoog tijd om de zaak radicaal aan te pakken.

Gebeten door een bedwants

Wanneer je wordt gebeten door een bedwants zal je dit niet merken. Er komt een klein rood bultje, wat erg veel lijkt op een muggenbult. De bultjes jeuken en zitten op een rijtje dicht bij elkaar op de huid. Soms ontstaat er een allergische reactie. Andere plekken op je lichaam gaan ook jeuken.

Maar soms merk je er ook helemaal niets van en is het niet te zien of je bent gebeten.

Gelukkig kan het geen kwaad wat ziektes betreft. Bedwantsen brengen deze niet over op de mens. De bultjes zullen genezen en de rode vlekken verdwijnen binnen een paar weken. Probeer bij jeuk de bultjes niet open te krabben want dat kan de plek gaan ontsteken en littekentjes achter laten.

Hoe komen bedwantsen in je huis terecht..

Bedwantsen kom je overal tegen. Meestal neem je ze mee van af plekken waar je hebt overnacht. Dit kan een hotel zijn maar ook ziekenhuizen worden bewoond door de bedwants. Via bagage, beddengoed en kleding kan de bedwants binnen komen in je woning. Let op met de aanschaf van tweedehands spullen zoals meubels en stoelen. Wanneer je de bedwants eenmaal in je huis hebt kruipen ze ’s nachts uit hun kieren en spleten rondom je bed en verspreiden ze zich door je gehele woning en erger nog, ze gaan je bed als schuilplaats gebruiken.

De beet van een bedwants

Ben je meerdere keren gebeten door bedwantsen, dan is het belangrijk om niet aan de bultjes te krabben. Deze verdwijnen vanzelf. Het is in principe niet nodig de plekken te behandelen. Gaan de beten opzwellen en hevig jeuken, vraag dan advies aan de huisarts of apotheek. Pas wel op voor ontstekingen. Deze moeten uiteraard wel worden behandeld.

Bedwantsen bestrijden

Het is natuurlijk het beste om professionele hulp in te schakelen. Echter je kunt ook zelf aan de gang met de middelen die je hieronder beschreven vind.

Bedwantsen voorkomen

Het is natuurlijk het allerbeste om te voorkomen dat je deze insecten in je woning krijgt. Hieronder vindt je een aantal tips die helpen voorkomen dat de bedwants in jou bed kruipt.

  • Ga je op reis en slaap je regelmatig in een hotel? Zet je koffer op een hogere plek en controleer de bedden bij aankomst. Kijk vooral onder het matras.
  • Bedwantsen hebben een bepaalde geur. Heb je deze ooit een keer geroken dan herken je dit meteen.
  • Schud alles buiten goed uit voordat je je koffer weer inpakt.
  • Kleding wassen op ten minste 60 graden
  • Was er sprake van bedwantsen in de omgeving waar je hebt gelogeerd, leg spullen dan een week in de diepvries. Bij een temperatuur van -14 Cº, worden bedwantsen en eitjes gedood.
  • Controleer altijd tweedehands kleding, meubels en spullen op bedwantsen.
  • Schaf nooit een tweedehands matras aan.

Bedwantsen in je bed…

Het is natuurlijk heel erg vervelend wanneer je ontdekt dat er bedwantsen in je bed zitten. Maar niet direct in de stress schieten. Er zijn prima hulpmiddelen om dit ongedierte te bestrijden en weer in een fris en schoon bed te slapen.

HomeGard Insectkiller 2500

Een probaat middel tegen allerlei kruipende insecten. Dit professionele product is voor iedereen verkrijgbaar. De werkzame stof Deltasect is prima inzetbaar bij ongedierstes als mieren, vlooien, bedwantsen en nog veel meer kruipend ongedierte. Het middel wordt geleverd in een sprayflacon en is helemaal veilig voor kinderen en huisdieren.

Voordelen van deze insectkiller

Deltasect is erg goedkoop en zeer breed inzetbaar. Wil je 2 1/2 liter sprayproduct, dan is 25 ml. Deltasect voldoende. De lange nawerking zorgt er voor dat alle insecten worden gedood.

Kan toegepast worden in hotelkamers, bars, kantines, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en overal waar kruipend ongedierte aanwezig is.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing en gebruik dit middel op de meest veilige manier.

Knock Off Insectenmiddel

Verkrijgbaar in 100 ml. flacon en breed inzetbaar voor gebruikm van insecten. Last van zilvervisjes, kakkerlakken of bedwantsen? Met dit middel ben je er snel van af. Dit insectenmiddel wordt geleverd in capsule suspensie. De kleine capsules geven de werkzame stof gedoseerd af. Het middel werkt heel goed op poreuze en vuile oppervlakken.

Natuurlijk middel tegen bedwantsen

De Spray tegen Bedwantsen – 100% Natural: Spray Away™ BedBugs, is een 100% natuurlijk middel tegen de bedwants. De ingrediënten die dit middel bevat zal alle bedwantsen snel wegjagen. Plekken die overlast bezorgen door de bedwants kan simpel worden bestreden door te sprayen met dit product. Dit natuurlijke product houd bedwantsen uit de buurt van je bed, zonder ze te doden.

Nog wat huis, tuin- en keukenmiddeltjes

Toverhazelaar

Ben je onverhoeds gebeten door een bedwants. Bestrijk dan de huid met een natuurlijk middeltje. Toverhazelaar wordt veel verkocht op waterbasis en is een biologisch kruid wat prima helpt tegen allerlei insectenbeten. Het verzacht de huid. Werkt trouwens ook goed tegen spierpijn en snijwonden.

Tea tree olie

Bestrijd bedwantsen door je huis te reinigen met tea tree olie. Voor deze sterke olie gaan wantsen op de vlucht. Een mengsel van 500 ml. water en 18 druppels is voldoende om je vloerbedekking, bedden en meubels mee te sprayen. Was de lakens en kussenslopen van je bed met toegevoegde tea tree olie.

Bestrijd bedwantsen met kurkuma, munt en lavendelolie. Ook stomen is een goede remedie tegen dit ongedierte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie