Philondendron stekken

De Philodendron is een populaire kamerplant die eenvoudig te verzorgen is en een geweldige aanvulling kan zijn op elk huis. Maar wist je dat je deze plant ook heel gemakkelijk kunt stekken? In deze blog leer je alles over het stekken van een Philodendron.

Stap 1: Kies de juiste Philodendron

Niet alle Philodendrons zijn geschikt om te stekken. Het is het beste om een plant te kiezen die goed is geworteld en gezonde bladeren heeft. De beste soorten om te stekken zijn de Philodendron Scandens, de Philodendron Brazil en de Philodendron Congo.

Stap 2: Snijd de stekjes

Snijd een stukje van de stam af, op ongeveer 10 centimeter van de plant. Zorg ervoor dat elk stuk minstens een paar bladeren heeft. Herhaal dit proces met verschillende stekjes, zodat je een goede kans hebt om er ten minste één te laten slagen.

Stap 3: Behandel de stekjes

Om te voorkomen dat de stekjes gaan rotten, is het raadzaam om ze licht te behandelen met een wortelhormoon. Dompel de uiteinden van de stekjes in het hormoonpoeder en schud het overtollige poeder eraf voordat je ze plant.

Stap 4: Plant de stekjes

Gebruik een pot met verse potgrond en plant de stekjes voorzichtig, tot aan de bladeren. Druk de potgrond voorzichtig aan en geef de stekjes water.

Stap 5: Verzorg de stekjes

Plaats de pot op een plek waar de stekjes veel indirect zonlicht krijgen en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft. Geef de stekjes regelmatig water, maar vermijd overtollig water dat kan leiden tot wortelrot.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe lang duurt het voordat de stekjes wortel schieten?

Het duurt meestal 3-6 weken voordat de stekjes wortel schieten.

2. Moeten de stekjes in een kas worden geplaatst?

Het is niet nodig om stekjes in een kas te plaatsen. Ze kunnen gewoon in een pot bij indirect zonlicht worden geplaatst.

3. Kan ik de stekjes direct in de grond plaatsen?

Het is beter om de stekjes in een pot te planten, omdat dit meer controle geeft over de vochtigheidsgraad van de grond.

Door de bovenstaande stappen te volgen en enkele tips toe te passen, kan je jouw Philodendron stekjes succesvol laten groeien en een prachtige nieuwe plant creëren. Veel succes bij het stekken van jouw Philodendron!

Plaats een reactie