Action lampen

Action lampen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat deze lampen ontzettend handig zijn voor allerlei verschillende activiteiten. Van outdoor activiteiten tot aan het fixen van de auto, action lampen zijn altijd handig om bij de hand te hebben.

Wat zijn action lampen?
Action lampen zijn lampen die speciaal ontworpen zijn om te gebruiken bij activiteiten waarbij veel beweging plaatsvindt en waarbij het donker is. Ze zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van verschillende standen, waarmee je de lichtsterkte en -bundel kunt aanpassen aan de situatie.

Waarvoor worden action lampen gebruikt?
Action lampen zijn ontzettend veelzijdig in gebruik. Zo zijn ze ideaal voor outdoor activiteiten zoals kamperen, wandelen en fietsen, omdat ze ervoor zorgen dat je goed zicht hebt in het donker. Ook worden ze gebruikt bij het fixen van de auto of tijdens het klussen in huis, omdat je met een action lamp beide handen vrij hebt. Daarnaast worden ze ook gebruikt door professionals zoals reddingswerkers, politiemensen en brandweermannen om hun werk goed te kunnen uitvoeren in het donker.

Welke soorten action lampen zijn er?
Er zijn verschillende soorten action lampen verkrijgbaar. Zo zijn er hoofdlampen, die je op je hoofd draagt en je handen vrijhouden. Daarnaast zijn er ook zaklampen, die compact zijn en makkelijk mee te nemen. Een andere variant zijn de werklampen, die speciaal ontworpen zijn om te gebruiken bij klusjes in huis, in de tuin of in de garage. Deze lampen hebben vaak een stevige behuizing en kunnen tegen een stootje.

Waar moet je op letten bij het kopen van een action lamp?
Bij het kopen van een action lamp zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Zo is de lichtopbrengst belangrijk, oftewel de sterkte van de lamp. Hierbij geldt: hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht er uit de lamp komt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de batterijduur. Een lange batterijduur is handig, maar houd er rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de lichtopbrengst. Ook is het belangrijk om te kijken of de lamp waterdicht is en tegen een stootje kan.

Kortom, action lampen zijn ontzettend handig om bij de hand te hebben tijdens diverse activiteiten waarin er veel beweging is en waarbij het donker is. Let bij het kopen van een action lamp op de lichtopbrengst, de batterijduur, de waterdichtheid en of de lamp tegen een stootje kan. Er zijn verschillende soorten action lampen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel eentje is die bij jouw activiteit past.

Plaats een reactie