Beste anti muggen stekker

Beste anti muggen stekker

Het muggenvolk is in Nederland goed vertegenwoordigd. Maar liefst dertig soorten steekmuggen bevolken ons land. Vooral de vrouwelijke steekmug moet het hebben van ons bloed. Om eitjes te kunnen leggen zuigen ze bloed op, om daar vervolgens voedingsstoffen uit te halen. Vooral in of vlakbij water zijn de steekmuggen actief. De larven die uit de eitjes komen leven in het water. Deze larven zullen uitgroeien tot volwassen muggen.

De in Nederland voorkomende muggen noemen we inheemse muggen. De gewone huissteekmug wordt het meest waargenomen. Via internationale transporten kunnen ook de meer exotische soorten ons land binnenkomen. De Aziatische Tijgermug en en Gelekoortsmug zijn hier voorbeelden van.

Ziektes overbrengen

Muggen kunnen besmet raken met ziekteverwekkers. Door de mens te steken kunnen dus ziektes worden overgebracht. In Nederland is de kans echter erg klein om ziek te worden van een muggenbeet.

Muggen voorkomen

Om veel muggen te voorkomen is het verstandig om stilstaand water in de gaten te houden. Een regenton is een berucht broednest van larven. Sluit dus de regenton af. Zo kun je voorkomen dat muggen eitjes gaan leggen in het stilstaande water. Is er stilstaand water aanwezig op balkon of in de tuin, ververs dit dan regelmatig.

Dakgoten, schotels onder bloempotten, een met water gevulde parasolvoet, dekzeilen en opblaasbadjes zijn plekken waar de mug graag een kraamkamer realiseert.

Fabeltjes

Rondom de mug zijn in de loop der jaren heel wat fabeltjes verschenen. Eén daarvan is het jezelf omhullen in een wolk van citronella of parfum. Muggen gaan daar echt niet voor op de loop. Citronella zal misschien even helpen maar wanneer dit luchtje is uitgewerkt zijn de muggen er ook weer. Vooral wanneer er sprake is van een muggenplaag hoor je de gekste dingen. Bijvoorbeeld om alle lampen uit te laten. Het gevaar dat je daardoor over een obstakel valt is groter dan dat je door een mug wordt gebeten. Ook het voorkomen van stilstaand water is echt niet nodig. Dan zou je nooit meer een leuke vijver aan kunnen leggen…Wierook is ook zo’n advies wat naar het rijk der fabelen kan. Natuurlijk houden muggen absoluut niet van rook, maar ze vinden tóch jou lichaamsgeur en warmte belangrijker dan opzij te gaan voor een beetje wierook.

Het is belangrijker om écht de muggenplaag te lijf te gaan.

Een hor plaatsen

In de zomermaanden wil je natuurlijk ook frisse lucht in je woning. Alles dichthouden om de muggen buiten te houden is geen optie. Plaats horren voor ramen en deuren. Maak gebruik van goed passende, fijnmazige producten. Muggen kunnen namelijk door een klein gaatje al naar binnen. Een kwalitatief goede hordeur brengt zijn geld na verloop van tijd op en je hebt geen last van muggenbulten.

De klamboe

De klamboe komt veel voor in landen waar een warm en vochtig klimaat heerst. Ongedierte krijgt zo geen kans om je te steken. In de zomermaanden is het een prima optie om onder een klamboe te gaan slapen. Wakker worden zonder dat je onder de rode bulten zit en een klamboe heeft ook nog eens een luxe uitstraling. Kinderen vinden het fantastisch om onder een klamboe te slapen.

Vliegenmepper

De ouderwetse vliegenmepper is een probaat middel om plaaggeesten als de mug dood te slaan. Pas op voor bloedspetters op je witte muur! Wanneer een mug zich net heeft volgezogen met jou bloed, zitten ze vol met deze vloeistof. Om bloedspetters te voorkomen is het veel handiger om een elektrische vliegenmepper aan te schaffen.

Stilstaand water

Om eierleggende steekmuggen te verjagen, is het beter om geen stilstaand water in je tuin te hebben. Heb je echter een vijver dan is het een optie om een klein fonteintje te creëren. Zo blijft het vijverwater in beweging. Dek een regenton goed af en zorg ervoor dat je de regenpijpen goed onderhoud. Blijft er vuil achter in de goot, dan zal het regenwater niet weg kunnen en zorgen voor een broedplaats van muggen.

Deet

Het middel Deet heeft een sterke insektwerende werking. Wordt zelfs tegen een prik van de malariamug gebruikt. Verkrijgbaar als lotion, gel en spray’s. Bevat niet meer dan 50% Deet.

Het is wel van belang om te weten dat de huid geïrriteerd kan raken, vooral wanneer je het middel vaak gebruikt. Het is een toxisch middel en kan dus tevens een schadelijk effect hebben op het zenuwstelsel.

Vapona

Wanneer je een goede ongediertebestrijder wil aanschaffen, ben je gebaat bij het merk Vapona. Alles op het gebied van insektenbestrijding.

Insekten als vliegen, mieren, zilvervisjes, motten en muggen zullen het loodje leggen wanneer ze een product van Vapona tegenkomen. Voor muggen is er een schoon en milieuvriendelijk middel verkrijgbaar om muggen te verjagen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact.

De muggenstekker

De muggenstekker van Vapona is een effectieve bestrijder van muggen. Bevat een werkzame stof die gedurende 45 nachten bescherming bied. Genieten van je nachtrust zonder last te hebben van vervelend gezoem en geprik in de nacht.

Belangrijk!

Lees altijd vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. De verdamper moet altijd zo in het stopcontact worden geplaatst dat het in verticale positie staat. Een navulling mag alleen voor de specifieke verdamper worden gebruikt. Wil je zoveel mogelijk profijt hebben van de stekker, dan is het aanbevolen om twee uur voordat je naar bed gaat de stekker in het stopcontact te steken. Laat de muggenstekker overdag, wanneer je niet in de slaapkamer aanwezig bent, uit het stopcontact.

Bij een gebruik van 8 uur per 24 uur, heb je 45 dagen voordeel van deze muggenstekker. Geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter. Een tochtige ruimte is minder geschikt voor deze stekker.

Het apparaat werkt zeer goed. Wanneer je dagelijks last hebt van tientallen muggen die door een open raam naar binnen vliegen, zul je bij het gebruik van de Vapona muggenstekker merken dat niet alleen het aantal tot 0 zal dalen. Maar ook dat je niet meer wordt gestoken en vervelende muggenbulten hebt. Schoon, milieuvriendelijk  en een zeer effectieve muggenbestrijder.