Elektrische luizenkam

Hoofdluis, je hoopt dat je er nooit mee te kampen krijgt, maar helaas kun je er -ondanks de voorzorgsmaatregelen- niet altijd iets aan doen om te voorkomen dat jij of je gezin besmet worden met deze eigenaardige en moeilijk uit te roeien beestjes. Immers, een besmetting is vooral op scholen zomaar in de hand gewerkt. Spelende kinderen, dicht op elkaar hangende jassen en het zitten in kleine groepjes maakt een luizenuitbraak soms onoverkoombaar.

Wat doe je als je toch besmet raakt met een luizenuitbraak

Als het toch tot een uitbraak is gekomen, is het zaak om snel en effectief te handelen. Er zijn verschillende manieren om luizen tegen te gaan. Over het algemeen wordt er het vaakst met een luizenkam gehandeld. Een speciaal klein kammetje waarmee je de luizen en de neten uit het haar kamt. Echter, met álleen zo nu en dan kammen ben je er helaas niet.

De luizen verspreiden zich snel en vooral in het beddengoed en knuffels kunnen ze goed toeven. Ook lopen ze in rap tempo over van jas naar jas, en zo wordt gemakkelijk de één na de ander besmet. Noodzaak is het dus om dit probleem bij de kern aan te pakken. Wassen, wassen en nog eens wassen is bij een uitbraak dan ook orde van de dag. Het beddengoed en de knuffels wassen op een temperatuur vanaf minimaal 60 graden, zou voldoende moeten zijn om de luizen het lootje te laten leggen. Dit moet je echter wel keer op keer herhalen, in combinatie met het kammen, net zolang tot de luizenneten niet meer uitkomen.

Waarom kiezen voor een elektrische luizenkam?

Kiezen voor een elektrische luizenkam heeft in vergelijking met een gewone luizenkam vele voordelen. De luizen worden door middel van een lichte elektrische lading gedood. Deze manier is alleen toe te passen op droog haar, in tegenstelling tot de gewone kam die in nat haar gebruikt wordt. Pas hier goed mee op! Je wilt namelijk niet een schok krijgen als je wel in nat haar kamt. In droog haar kammen is echter een stuk makkelijker bij te houden dan het continu doorkammen van nat en klittend haar. Nog los van het tijdrovende klusje van het wassen van het haar opzich.

De grootste voordelen op een rij:

  • Er komen geen chemische middelen aan te pas
  • De elektrische kam vernietigt zowel de volwassen als onvolwassen luis
  • Een eenmalige aanschaf
  • Het continu en keer op keer wassen van het haar hoeft op deze manier niet
  • Je bent gemakkelijk een eventuele luizenbesmetting op het spoor
  • Door middel van een piepend geluid, die de kam maakt bij het opsporen van een luis of neet, ben je de luizen gauw op het spoor

De elektrische luizenkam maakt deze tijdrovende klus ineens een stuk gemakkelijker. Tijdrovend is namelijk de hele issue dat dit -toch al zo- vervelende klusje zo hinderlijk maakt. Bespaar jezelf met een elektrische luizenkam dus een hoop tijd én moeite!